Makedonci ODUŠEVLJENI “Torlakom”: Dolaze da naruče naše vakcine protiv koronavirusa

Filipče i delegacija Ministarstva zdravlja Severne Makedonije srešće se sa srpskim ministrom zdravlja Zlatiborom Lončarom

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: TANJUG/ NIKOLA ANDJIC /bs

Ministar zdravlja Sevrene Makedonije Venko Filipče najavio je da će u utorak zvanično posetiti Beograd i tom prilikom razgovarati sa srpskim zvaničnicima o nabavci vakcine koju proizvodi Institut za virusologiju, vakcine i serume “Torlak”.

Filipče i delegacija Ministarstva zdravlja Severne Makedonije srešće se sa srpskim ministrom zdravlja Zlatiborom Lončarom i direktorkom “Torlaka” Verom Stoiljković, pišu severnomakedonski mediji.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Razgovaraćemo o nekoliko važnih tema u okviru naše saradnje – razmeni stručnosti, dolasku njihovih stručnjaka iz oblasti ginekologije, neonatologije, kardiohirurgije, ali i o strateškom planu za nabavku vakcina sa “Torlaka” – rekao je Filipče.

On je dodao da Severnoj Makedoniji u ovom trenutku nisu potrebne dodatne doze vakcina, ali da se kao najlogičnije rešenje nameće da strateški partner na polju nabavke vakcina ako to bude zatrebalo, upravo bude Institut “Torlak”.



Izvor: Tanjug

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar