Trojica muškaraca osumnjičenih za pedofiliju iza REŠETAKA: Skandal podelio selo Kušiljevo, meštani u ŠOKU

Žitelji Kušiljeva u neverici

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Privatna arhiva

Trojica muškaraca koja su poslednjih dana prijavljena za seksualno napastvovanje dece nalaze se iza rešetaka – i učitelj folklora, i sveštenik, i redar iz tržnog centra. Reakcije javnosti na njihove slučajeve su različite, od brutalnih osuda do teških sumnji. Ono što je zajedničko jeste – da su svi u šoku.

Žitelji Kušiljeva, sela u svilajnačkoj opštini, uz ogradu da će sud na kraju reći svoje, ne veruju da je sveštenik P. P., u parohiji poznat kao otac Moka, sa 30 godina staža, polno uznemiravao devojčicu.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Po parohiji se priča da je devojčica sklona ispadima. Ona je dete bez majke, zapuštena, i to kažem bez namere da bilo šta prebacujem, samo kažem kako jeste. Priča se i da je i ranije prijavljivala slične stvari, ali nema nijedne pravosnažne presude do sada. Svi su sumnjičavi šta se stvarno dogodilo – priča za Objektiv jedan od uglednih žitelja Kušiljeva, i sam u čudu i neverici.

PORODICE U DOBRIM ODNOSIMA

Prema njegovim rečima, nikada ništa nije ukazalo da bi otac Moka mogao imati kakve nedolične sklonosti.

– Ume da se sagne da poljubi decu, ljubi i svoje unuke, ljubio je i moje, i nikada ničeg spornog nije bilo. Ove optužbe mi se čine neosnovane – kaže naš sagovornik. Drugi meštanin kaže da je devojčica iz kuće vrednih i poštenih domaćina, s velikim imanjem i punim štalama. Za decu kaže da jesu od rastavljenih roditelja, ali da su vaspitana, vredna i fina.

– Ako je sveštenik hteo da je blagoslovi i poljubi, a ona to nije htela pa je istrčala van, zar da se čoveku uništi život. Danas možemo svakoga da optužimo za bilo šta – nagađa druga meštanka, uz opasku da je „najbolje da se sveti vodica u crkvi, pa ko dođe – dođe”. Kako smo saznali, popadija je nakon hapšenja otišla kod ćerke, koja živi u obližnjem mestu.

– Dva-tri dana posle događaja je otišla. Iznenađena je, u čudu šta ju je snašlo. Oni su inače u dobrim odnosima s devojčicinom porodicom – kaže jedan od naših sagovornika. Tužilaštvo u Despotovcu potvrdilo je Objektivu hapšenje sveštenika P. P. i pokretanje istrage zbog polnog uznemiravanja I. P. (14), koja je 8. aprila u policiju došla u pratnji brata D. P.

OTAC NA IZDISAJU

Instruktor folklora iz Ostružnice Dragoslav N. (58), osumnjičen za nedozvoljene polne radnje nad devojčicom (12), negirao je na saslušanju u tužilaštvu to delo. Njegov brat Ivica N. (55) za Objektiv kaže da mu je tokom posete rekao kako mu sve neko namešta.

– U strahu je šta će se dogoditi, kaže da ništa od toga što se priča nije istina, a pogledajte gde je sve otišlo. Uništeni su nam životi. Otac nam je na izdisaju posle svega. Upali su usred noći u porodični dom i polupali auto, otac se prestravio – razočarano započinje Ivica. Brat mu je ukratko opisao ceo taj dan i ustvrdio da s devojčicom ni trenutak nije bio sam.

– Opisao mi je šta se dogodilo otkako je ustao dok policija nije došla po njega. Rekao mi je da je video nju kada je došla u prostorije KUD sa drugaricama. Dobacio je da bi mogla da se vrati na folklor, jer je pre dve godine odlučila da ode na gimnastiku, i to je bilo to. Ništa više nisu prozborili. Rekli su mi da će i ona biti ispitana, valjda kod psihologa. Niko ne može da poveruje u to za šta ga optužuju – uznemiren je Ivica.

Prema saopštenju MUP, devojčicu je poljubio u obraz i pokušao da poljubi u usta.

POKUŠAO OBLJUBU

Na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu D. Š. (61) negirao je da je pokušao da obljubi devojčicu (10) u toaletu tržnog centra na Zvezdari. On je osumnjičen da je pozvao devojčicu da uđe s njim u toalet TC, gde je otkopčao pantalone, pa je poljubio u obraz, a potom i neprimereno dodirnuo. Devojčica je pobegla, a slučaj je prijavljen policiji.

Više o ovoj i drugim pričama čitajte u današnjem listu Objektiva

Foto: Objektiv.rs


Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar