One su lečile Milenu: Evo šta su neuropsihijatar i psihoterapeut rekle u istrazi protiv Mike Aleksića

Aleksić se nalazi u pritvoru Centralnog zatvora od hapšenja 17. januara

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: ATAimages/Antonio Ahel

Poslednja dva predložena svedoka u istrazi protiv vlasnika škole glume “Stvar srca”, Miroslava Mike Aleksića, saslušana su u četvrtak u Višem tužilaštvu u Beogradu.

Svoj iskaz su dale neuropsihijatar i psihoterapeut kod kojih je glumica Milena Radulović, koja je Aleksića optužila za više silovanja, išla na terapije u proteklom periodu.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Kako se saznaje, njihove izjave su bile sadržajne, a objasnile su faze i načine lečenja Radulovićeve nakon trauma kroz koje je prolazila posle svega što je navodno doživela u školi glume kod Aleksića. Ovim je, praktično, okončana istraga i saslušanje svedoka koje su predložili punomoćnici oštećenih, ali i odbrana, a očekuje se da će do kraja sledeće nedelje tužilaštvo da donese odluku o eventualnom podizanju optužnice. Formalni rok je 15 dana od dana završetka istrage.

U dosadašnjem postupku je urađeno i neuropsihijatrijsko veštačenje Aleksića, ali i svih devet devojaka koje su ga prijavile za silovanje i polno uznemiravanje. Lekari nisu konstatovali da on ima bilo kakave devijantnosti, niti psihopatološku strukturu ličnosti. Kada je reč o devojkama, veštaci su mišljenja da one nisu sklone izmišljanjima i fantaziranjima i da se ponašaju iskreno.

Foto: Printscreen/Youtube

Aleksić se nalazi u pritvoru Centralnog zatvora od hapšenja 17. januara, koji mu je nedavno produžen do sredine maja, kako ne bi ponovio krivično delo. NJega je za seskualna zlostavljanja prijavilo više od 17 devojaka, ali njih devet imaju status oštećenih, dok će ostale biti svedoci u postupku. Za neke su dela za koje ga sumnjiče zastarela, dok su druge od početka dobile status svedoka. Tužilaštvo ga tereti za 11 polnih uznemiravanja i osam silovanja, koji su navodno počinjeni u periodu od 2008. do 2020. godine.

Aleksić je u tužilaštvu negirao da je seksualno napastvovao učenice glume u svojoj školi, pored ostalih i Radulovićevu, koja ga je prva prijavila policiji, a nakon nje osmelile su se i druge devojke. Jedna od devojaka je u vreme navodnog napastvovanja bila maloletna, dok su ostale tvrdile da ih je napadao i dok su bile maloletne i nakon punoletstva.

Izvor: Objektiv.rs, Novosti

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar