Vučić progovorio o slovenačkom “non pejperu”: Elita svakog dana komada Srbiju i time se hvale

On je skrenuo pažnju na autošovinizam koji je izražen kod dela srpske elite

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: TANJUG/ ZORAN ZESTIC/bs

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je posetio Institutu za virusologiju i serume “Torlak” i tom prilikom uručio vakcine za Republiku Srpsku.

On je tom prilikom odgovarao na pitanja o “non pejperu” u slovenačkim medijima.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Nisam video nikakvu inicijativu i nisam spreman da osuđujem ili hvalim nešto što nisam video. Iznenađen sam licemerjem beogradske čaršije koja govori o nečemu o čemu ne zna ništa. Zar stvarno verujete da vi znate ako ja ne znam – zapitao je Vučić.

On je skrenuo pažnju na autošovinizam koji je izražen kod dela srpske elite, i koja misli da je potrebno kazniti svakoga ko smatra da Srbija mora nešto da dobije.

– Niko od vas nije skočio da kaže nijednu reč, a svakoga dana komadaju Srbiju i time se hvale. Pa vama je moralna vertikala evropski parlament koji je uputio zahtev pet zemalja EU koje nisu priznale nezavisnost Kosova. Kad neko drugi kaže, hajde da razgovaramo o odnosima na Balkanu kažu e đubre jedno… Treba samo Srbija da se komada, to je bogougodno delo – zaključio je Vučić.

Dodik je istakao da ideja o mirnom razlazu BiH nije nova, i ona je odgovor na nemogućnost Bosne i Hercegovine da normalno funkcioniše, i to priznaju i oni koji je vole i oni koji je ne vole.

Milorad Dodik je rekao da misli da opciju mirnog razlaza treba staviti na sto kao jednu relevantnu i legalnu opciju.

– Svi priznaju da BiH ovako ne može, i onda je potrebno govoriti o mirnom razlazu. Ovde vidim ostrašćenost u pogledu povezivanja i samog Vučića i ljudi iz Srbije, ali i nas iz Republike Srpske, kao da smo nešto strašno učinili zato što se zalažemo za mir. Moja koncepcija svega je mirni razlaz, a ne rat – istakao je Dodik.

On je istakao da će Srbija morati više da se pita na Balkanu, i skrenuo je pažnju na licemerje mnogih koji priznaju nezavisnost tzv. Kosova, dok odbijaju da podrže Republiku Srpsku.

Stefanović: Dijanu Hrkalović sam birao sam



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar