OBJEKTIV OTKRIVA

Ko je iz MUP-a izdao pasoš Keljmendiju? Sin albanskog narko-bosa dobio isprave iako je bio na POTERNICI

Elvis Keljmendi papire dobio na svoje ime, iako se nalazio na Interpolovoj poternici

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: MUP,Privatna arhiva,Ilustracija

Elvis Keljmendi (43), najstariji sin jednog od vođa najjačih albanskih kriminalnih klanova Nasera Keljmendija, već skoro pet godina uživa status državljanina Srbije.

Dokumenta koja to potvrđuju, a do kojih je ekskluzivno došao Objektiv, dobio je krajem avgusta 2016. Ličnu kartu i pasoš izdalo mu je Ministarstvo unutrašnjih poslova, preciznije Policijska uprava za grad Beograd.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Ovaj građanin sa Kosova, koji se još od 2010. nalazio na međunarodnoj poternici crnogorskog Interpola upravo zbog podstrekivanja službenika tamošnjeg MUP da mu izdaju lična dokumenta, očigledno je imao jake veze u srpskoj policiji, koja mu je omogućila da to isto ostvari u Srbiji.

DEVET MESECI ZATVORA

U septembru 2016, svega nekoliko dana po izdavanju ličnih dokumenata Republike Srbije, makedonska policija uhapsila je Keljmendija na osnovu međunarodne poternice crnogorskog Interpola.

Prema njoj, on je proglašem krivim da je u periodu od 24. do 26. maja 2010. podstrekao dva službenika Filijale za upravne unutrašnje poslove Kotor MUP Crne Gore da mu protivpravnim iskorišćavanjem i prekoračenjem granica svojih službenih položaja, kao stranom državljaninu, izdaju crnogorska lična dokumenta i upišu ga u Registar crnogorskih državljana, što su ova lica i učinila.

Zbog ovog krivičnog dela, Elvis Keljmendi je osuđen na devet meseci zatvora.

Piše: Ekipa Objektiva

OSTATAK OVE I OSTALE AKTUELNE PRIČE MOŽETE PROČITATI U ŠTAMPANOM IZDANJU OBJEKTIVA ZA 14. APRIL

Foto: Objektiv.rs


Izvor: Objektiv.rs

Komentari (4)

  1. Taj ko mu je izdao morao je i da potpiše da mu je izdao dokumenta tako da to nije teško utvrditi ali ko je i koliko para uzeo za to e to već treba istražiti, dokle više sa brukanjem naše policije, dokle?

    Odgovori

Ostavite komentar