Pet GREŠAKA koje pravimo u kupatilu: Ove loše navike imaju čak i NAJUREDNIJI ljudi

Često nismo ni svesni da pravimo ove greške

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Freepik/lookstudio

Redovno se tuširate, perete zube, uklanjate dlake, menjate posteljinu…

To jeste sve deo naše higijene, ali ponekad pravimo i neke greške kojih često nismo ni svesni.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Ne čistite dlake iz kade

Sigurno vam se desilo da perete kosu, a onda ne pokupite dlake iz kade, zbog čega se odvod zapuši i onda morate da kupite sredstva za odgušenje kanalizacije. Nakon svakog tuširanja, ako imate dugu kosu pokupite dlake koje se nalaze u kadu i time sprečite da se odvod začepi.

Foto: Freepik/bearfotos

Takođe, treba da čistite i četku za kosu. Na njoj se skupljaju vaše dlake, a samim tim i bakterije i prašina. Pokupite dlake sa četke, operite je toplom vodom i sapunom, a možete je i dezinfikovati.

Uklanjate sve dlačice iz nosa

Dlake u nosu imaju zaštitnu ulogu. One sprečavaju da aleregeni i prašina putem nosa dospeju u naša pluća. Ukoliko vam dlačice smetaju, slobodno ih skratite, ali nemojte da ih potpuno uklanjate.

Foto: Freepik/Racool_studio

Perete ruke vrućom vodom

Pranje ruku vrućom vodom može dovesti do toga da se opečete, ali isto tako od vruće vode ruke mogu da vam postanu suve. Da biste bili sigurni da ste lepo oprali ruke i klonili bakterije, dovoljno je da ih operete toplom vodom i blagim sapunom.

Foto: Pixabay/ivabalk

Tuširate se sunđerom

Tuširanje sunđerom je u redu ako ga menjate na svakih nekoliko meseci. To je potrebno zato što se na njemu skupljaju bakterije. Bolje je da koristite silikonsku četku za kupanje jer je njihovu površinu lako očistiti i na njima se ne skuplja toliko bakterija kao na sunđeru.

Ne poklapate dasku na WC šolji

U wc šolji se nalaze brojne bakterije, pa je bitno da pre nego što pustite vodu, zaklopite dasku na wc šolji kako se bakterije ne bi širile po toaletu.

 



Izvor: Objektiv.rs, Mondo, stil.kurir.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar