Neočekivano: Ovo je prva država koja je odustala od Olimpijskih igara!

Odluka donesena krajem marta

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Tanjug/AP Photo/Eugene Hoshiko

Severna Koreja neće učestvovati na ovogodišnjim Olimpijskim igrama u Tokiju kako bi zaštitila svoje sportiste usred pandemije koronavirusa, saopštilo je tamošnje ministarstvo sporta.

Odluka je donesena 25. marta na sastanku olimpijskog odbora Severne Koreje, objavilo je ministarstvo na svojoj internet stranici.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

“Odbor je odlučio da se ne učestvuje na 32. Olimpijskim igrama kako bi zaštitio sportiste od globalne zdravstvene krize izazvane koronavirusom”, navedeno je.

Olimpijske igre u Tokiju, odložene zbog pandemije koronavirusa, ove godine bi trebalo da se održe od 23. jula do 8. avgusta.

Ovo je prvi put od 1988. godine i bojkota letnjih Igara u Seulu da Severna Koreja, zemlja koja tvrdi da nema niti jedan slučaj oboljenja od Covida-19, neće nastupiti na Olimpijskim igrama.

Inače, službeni Seul i Pjongjang objavili su da će istaknuti zajedničku kandidaturu Južne i Severne Koreje za domaćinstvo Olimpijskih igara 2032. godine, a kako je utvrdio Rojters, ovaj postupak Severne Koreje predstavlja korak unazad i u tim planovima.

Podatak koji potvrđuje Đokovićevu dominaciju: Novakov rekord koji Federer i Nadal mogu da sanjaju (FOTO)



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar