Nije imala odnose 10 godina, a kada se napokon upustila u AKCIJU počeo je pravi PAKAO

Niko joj nije rekao šta sve može da se dogodi

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Freepik/Racool_studio

Kada su vam zdravlje i život ugroženi, seks je poslednja stvar o kojoj ćete razmišljati.

Pa makar to potrajalo i 10 godina.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Jedna žena se našla u takvoj situaciji.

Naime, ona se dugo borila sa akutnom mijeloičnom leukemijom i zbog toga nije imala seks 10 godina, a onda kada je napokon odlučila da ga ima završila je u hitnoj pomoći.

“Ležala sam na boku, držeći svoj iPhone. Razmišljala sam o tome da li treba da probudim svog partnera ili ne. Na internetu sam pročitala da je krvarenje nakon seksa uobičajeno, odnosno, da žene svih godina, to u nekom trenutku dožive – čak 8 do 10 posto njih redovno. Takođe je pisalo i da to nije ništa ozbiljno, ali i da može da bude znak nečeg ozbiljnog. Najvažnija stvar na koju treba da obratiti pažnju jestu brzina i količina krvarenja. Ako je krvarenje jako, treba potražiti pomoć, pisalo je u članku”, započela je svoju priču ova žena.

Foto: Zoonar GmbH / Alamy / Alamy / Profimedia

Njeno krvarenje nije bilo jako obilno, ali nije ni prestajalo, pa je odlučila da pozove hitnu pomoć.

“Dežurni lekar je zvučao iznervirano. Probudila sam dečka i otišli smo u bolnicu. Bilo mi je neprijatno, ali ljudima se dešavaju i gore stvari. Moje pitanje je bilo razumno, a onda sam otkrila da ništa ne znam o seksu nakon lečenja karcinoma. Niko mi nije rekao da bi hemoterapija, kojoj sam bila podvrgnuta nakon dijagnoze 2003. godine i ponovo nakon 2007. i 2008. godine, mogla da prouzrokuje nagli prestanak proizvodnje estrogena u jajnicima i da bi to moglo da dovede do simptoma menopauze, kao što je suvoća vagine. Niko mi nije rekao da suvoća vagine može da prouzrokuje bol i krvarenje tokom odnosa. Ipak, podaci pokazuju da je učestalost seksualne disfunkcije među ženama koje su preživele rak česta. Seksualne nuspojave su poteškoće u postizanju orgazma, gubitak želje, smanjena veličina materice i bol tokom penetracije”, rekla je i dodala da seksualni odnos nije imala 10 godina zbog narušenog zdravlja.

Foto: Matt Dutile / ImageSource / Profimedia

Ona je ispričala i da je bila u srećnom braku, ali da su stvari od jednom krenule nizbrdo i onda se razvela. Dugo je pokušavala da pronađe svoju drugu srodnu dušlu, ali nje nije bilo nigde. I onda je, konačno, odlučila da bude srećna sama, upoznala muškarca u kojeg se zaljubila.

Foto: Mihai Blanaru / Alamy / Alamy / Profimedia

“Kada smo počeli da se viđamo, koristila sam vaginalnu estrogensku kremu dva puta nedeljno da bih smanjila simptome menopauze, kao što su suvoća vagine, peskanja i svrab. Setila sam se da sam čula da ću morati da povećam dozu ako želim ponovo da imam seksualni odnos. Dogovorila sam sastanak sa svojim ginekologom da bih videla da li je potrebno da uradim još nešto kako bih bila pripremljena. Lekar mi je dao savet da kupim vaginalni dilatator, što sam i uradila, ali ga nisam dugo držala. Kada je konačno došlo vreme za seks, dopalo mi se. Bolelo me je, pa smo stali, ali sam smatrala da je to normalno. Onda sam osetila nešto lepljivo na nogama. Bila je to krv. Krv na čaršafima i na nogama. Ušli smo pod tuš, promenili posteljinu i vratili se u krevet. Nije moglo biti manje romantično”, ispričala je ova žena.



Izvor: Objektiv.rs, 24sata.hr

Komentari (2)

Ostavite komentar