Ovo su namirnice koje bi trebalo da čuvamo u FRIŽIDERU, a na to nismo ni POMIŠLJALI

Da li i vi grešite u ovome?

Foto: Freepik/Racool_studio

Svi žele da im namirnice ostanu što duže zdrave, sveže i ukusne.

Ali ne znaju svi kako se one pravilno čuvaju.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Naravno, ne mislimo na jogurt i mleko za koje svi znaju da ih treba držati na hladnom mestu.

Postoji još namirnica za koje vam, verovatno, ni ne pada na pamet da bi trebalo da ih držite u frižideru.

Brašno

Ova namirnica, verovali ili ne, treba da bude na hladnom i tamnom mestu i to da se čuva u, recimo, hermetički zatvorenoj posudi. Proizvod, na taj način, duže ostaje zaštićen i svež. Brašno koje otvorite će u frižideru biti dobro čak 12 meseci, dok će na sobnoj temperaturi ostati dobro za korišćenje 6 do 8 meseci.

Foto: Freepik/stockking

Sušeno voće i povrće

Sušeno voće i povrće zaista može da ostane u ormaru duže, do 6 mjeseci. Međutim, tu je sigurno samo dok ga ne otvorite. Kada to budete uradili, najbolje je da ga držite u frižideru jer biste tako rok trajanja mogli da mu produžite za mesec dana.

Pečeni proizvodi

Čuvanje hleba u frižideru nije preporučljivo, međutim, proizvodi kao što su kiflice i lepinje, u frižideru mogu da opstanu nešto duže nego na sobnoj temperaturi. Isto tako, čuvanje otvorenih pakovanja tortilja u frižideru, omogućiće da one ostanu sveže do tri meseca.

Foto: Freepik/azerbaijan_stockers

Jabuke

Ukoliko ih čuvate u frižideru, ovo voće će ostati sveže i hrskavo ceo mesec. Takođe, trebalo bi da ih stavite u kesu koja je otporna na vlagu.

Agrumi

Klementine, pomorandže, grejp i drugi agrumi mogu da opstanu samo oko 10 dana na sobnoj temperaturi, ali će zato u frižideru ostati sveži oko 2-3 nedelje. Ovo voće nemojte stavljati u posudu, ili plastičnu kesu, jer će tako vazduh bolje cirkulisati.

Foto: Freepik/azerbaijan_stockers

Orašasti plodovi

Kada jednom otvorite kesicu sa orašastim plodovima, najbolje je da ih stavite u hermetički zatvorenu posudu, zbog čuvanja od vlage, koju ćete odložiti u frižider. Tako će duže ostati sveži.

Izvor: Objektiv.rs, Brightside.me

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar