Ovo je pesma kojom se završila serija “Porodica”: Jugosloveni su je doživljavali kao HIMNU (VIDEO)

Epizoda se završila prilogom koju je ispratila numera "Zemljo moja" koja je zaključila i obeležila kraj izuzetno ispraćene domaće serije

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: printscreen/RTS

Svi su nestrpljivo iščekivali finalnu epizodu serije “Porodica” koja je digla veliku prašinu i o kojoj se danima već priča, a tokom cele nedelje pratili smo dešavanja u Vili “Mir” i gledali kroz šta prolazi porodica Milošević, a svaku epizodu zaključila je posebna numera iz tog perioda.

Iako odjavna špica finalne epizode nije završena uz muziku, epizoda se završila prilogom koju je ispratila numera “Zemljo moja” koja je zaključila i obeležila kraj izuzetno ispraćene domaće serije.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Pesma “Zemljo moja” prvi put je izvedena davne 1975. u Sarajevu, na “Šlageru sezone”. Popularna sarajevska grupa “Ambasadori”, čija je pevačica bila Ismeta Krvavac, otpevala je ovu pesmu. I ako je osvojila tek četvrto mesto, pesma “Zemljo moja” oduševila je publiku i uskoro se mogla čuti na radio stanicama od Vardara do Triglava. Kemal Monteno koji je napisao i komponovao ovu pesmu smatra da je “Zemljo moja” jedna od njegovih najboljih pesama.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели JUGOSLAVIJA / YUGOSLAVIA (@jugoslavija.sfrj)


Takođe, najpopularniji dens hitovi devedesetih bili su deo četiri epizode serije “Porodica”.

Na kraju prve epizode čula se pesma “Tek je 12 sati”, a već narednu završile su Modelsice sa pesmom “Noć je vedra nad Srbijom” koja je inspirisana NATO bombardovanjem SR Jugoslavije 1999. godine.

Treću i četvrtu epizodu zaključile su pesme uz koje su se mladi najviše provodili u diskotekama i klubovima – “Ajkula” u izvođenju Ele Bi i “Samo u snu” nekadašnje grupe “Funky G”. Prema objašnjenju reditelja, namera je da se i na ovaj način dočaraju burne devedesete.

 

 



Izvor: Mondo

Komentari (2)

  1. Jugosloveni da ali ne i Srbi. Kakve veze ima ta pesma sa devedestim? Nikakve! Kad bi se snimala serija o Titu mogla bi da ide ta pesma.

    Odgovori

Ostavite komentar