“Nisam bio kriv, a on mi je OPSOVAO majku”: Bivši Miloševićev ZET otkrio zbog čega se sukobio sa Slobom

U intervjuu za magazin "Dama" prvi muž Marije Milošević pričao je kako se jednom prilikom sukobio sa samim Miloševićem

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Privatna arhiva,FRANCOIS XAVIER MARIT / AFP / Profimedia

Dok publika ovih dana gleda umetničku interpretaciju dešavanja poslednjih dana Slobodana Miloševića u seriji “Porodica”, Nikola Mišljenović, nekadašnji suprug Marije Milošević, svojevremeno je ispričao i kako je zaista izgledalo biti deo čuvene porodice.

Mišljenović, koji je 2014. umro u 62. godini, je Srbiju u jednom od svog poslednjih intervjua podsetio i na trenutak kad su počeli problemi između njega i tadašnjeg predsednika.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

PORODIČNE VEZE

Nekadašnji diplomata je svoju buduću suprugu zavoleo kad je imala sedamnaest, a on 31 godinu.

“Imamo ljude koji mogu svakoga da srede”: ZET Mire Marković otkrio tajne trenutke života sa MILOŠEVIĆIMA 

– Mira i Slobodan su me pred moj put u Tokio 1984. pritiskali da se oženim Marijom. Nisam podlegao njihovim pritiscima i otišao sam u Japan. Kad sam posle šest meseci došao na odmor u Beograd, venčao sam se s njom i poveo je sa sobom u Tokio. Venčali smo se 11. avgusta 1984. Uvek ću voleti Mariju i tih njenih sedamnaest-osamnaest godina. Ja sam bio četrnaest i po godina stariji od nje, imao sam trideset i jednu. Čim sam je prvi put ugledao, totalno sam odlepio za njom. Mariju sam upoznao kod mog rođenog brata Đure, koji joj je davao privatne časove iz matematike. Jednog dana je došla na žurku kod nas i ja sam se zagledao u lepu komšinicu. Počeli smo da se zabavljamo i odlazio sam u stan porodice Milošević. Upoznao sam njenog oca Slobodana kao otvorenog, prijatnog čoveka, ponekad previše impulsivnog, ali objektivnog. Prema meni se ponašao kao prema sebi ravnom. Miru Marković sam doživeo kao simpatičnu ženu, pomalo mrzovoljnu, koja voli da joj članovi porodice, gotovo svakodnevno, pokazuju svoju naklonost. Njihov sin Marko bio je divan dečak, pošten, iskren. Brzo smo se sprijateljili – ispričao je tada Mišljenović.

INTERVENISALA POLICIJA

Mišljenović, koji je 2014. umro u 62. godini, podsetio se i trenutka kad su počeli problemi između njega i tadašnjeg predsednika.

– Za svađu s Marijinim tatom, kako tvrdi moja bivša tašta Mira, ja uopšte nisam bio kriv. Kad smo se 1986. godine vratili iz Tokija u Beograd, dobili smo neki stančić na Banjici i u njega smestili stvari i japansku tehniku koju smo doneli. Zamolio sam Mariju da, ako rasprema stvari, ne dira tehniku, jer sam voleo da lično uživam u montiranju televizora, videa i muzičkog centra. Međutim, čim sam otišao na posao, došlo je Marijino društvo i neki njeni drugari su dograbili moju tehniku, pogrešno je povezali i načisto unakazili. Bio sam ljut zbog toga i to sam rekao Mariji pred njenim gostima. Ona je tada zgrabila neki ključ i ubola me u šaku. Ja sam joj mahinalno opalio šamar. Pozvala je telefonom tatu i rekla mu: “Nikola me bije.” Slobodan je upitao: “Jesi li zvala miliciju?” “Nisam”, rekla je. On je odgovorio: “Zovi ih odmah” i ona je pozvala patrolu. U međuvremenu, moj tast Sloba stigao je pred stan pre milicionera. Nisam ga puštao unutra, a on je vikao: “Pusti me, imam pravo da uđem, tu živi moja ćerka!” Čim sam ga pustio, nasred sobe mi se uneo u lice i opsovao mi majku. Opsovao sam je i ja njemu. Onda, kad je čuo sopstvene reči iz mojih usta, smirio se i seo u fotelju. Dok je psovao, poželeo sam da ga udarim, ali setio sam se da sa sobom uvek nosi pištolj malog kalibra, zadenut pozadgo pogledala i rekla: “Ja ovo ne smem da odbacim.” Kaznila me je novčano, više se i ne sećam koliko. Bila je to moja prva i poslednja svađa s Marijinim tatom. On mene za to nije krivio, a čuo sam kad je jedanput, na Mirinu primedbu da joj je “zet opet poludeo”, odgovorio: “Nije, maco, Marija je opet pravila haos!”

PIŠE: EKIPA OBJEKTIVA

Foto: Objektiv.rs


Izvor: Objektiv.rs

Komentari (2)

  1. Nestasna I nevaljala "Cerkica" koja voli I da puca po ljudima Od koga li nasledi taj Vajat Erpov sindrom.? Mama?!

    Odgovori
  2. Nestasna I nevaljala "Cerkica" koja voli I da puca po ljudima Od koga li nasledi taj Vajat Erpov sindrom.? Mama?!

    Odgovori

Ostavite komentar