Bilo, ne ponovilo se u Bakuu: Podsećamo se svih 8 strašnih kikseva naše reprezentacije u 21. veku (VIDEO)

Šok za šokom

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Starsport

Fudbalska reprezentacija Srbije započela je novu “eru” sa Draganom Stojkovićem Piksijem kao selektorom.

Jedna od najboljih fudbalera sa ovih prostora u istoriji statrovao je sjajno, sa četiri osvojena boda iz dve utakmice i to nakon što je u obe gubio. Od Irske 1:0 i slavio 3:2, dok je stigao Portugalovih 2:0 na poluvremenu i upisao bod protiv aktualnog prvaka Evrope.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Ono što sledi, bar na papiru, trebalo bi da bude lakši posao, a to je gostovanje Azerbejdžanu. Ipak, kao opomena dolazi njihov minimalni poraz autogolom od Ronalda i drugova i potvrda da “danas svi igraju fudbal”.

Ne samo to, već i rezultati prethodnih generacija, koje su često znale da “bljesnu” kada treba, ali i da pokleknu kada ne treba. Baš u ovakvim utakmicama. Baš protiv Azerbejdžana.

Nabrajanje nedopustivih kikseva nacionalnog tima u ovom veku krenućemo baš od narednog protivnika.

Punu 21 godinu Srbija nije igrala na EURO, niti će. Razlog tako dugog posta je i Azerbejdžan i dvomeč u kvalifikacijama za Portugal 2004, kada su Gurban Gurbanov i ekipa uzeli Srbiji i Crnoj Gori pet već upisanih bodova i izbacili ih iz kvalifikacija.

U Podgorici je bilo 2:2, nakon što je domaćin vodio 2:0, a u uzvratnom meču je takođe naša selekcija stekla prenost od 1:0, ali je dopustila protivniku preokret i trijumf od 2:1. Bilo je to 2003. godine, a pomenuti Gurbanov je postao noćna mora sa tri data gola.

Do sledećeg velikog kiksa čekalo se opet do kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, ovoga puta 2008. Godinu dana ranije Kazahstan je kao domaćin neprijatno iznenadio samostalnu Srbiju 2:1.

U istom ciklusu, ali par meseci kasnije i Jermenija je uspela da iznenadi srpski tim i odigra 0:0, a ponovila je sličan rezultat i 2014, kada je bilo 1:1, naravno u kvalifikacijama za EURO.

Između ta dva duela možda i najgore je Srbija prošla protiv Estonije, koja je ugasila nade za prvenstvom Starog kontinenta 2012. pobedom u Beogradu od 3:1 i remijem na istoku 1:1.

Oktobra 2012, i Makedonija je upisala pobedu protiv Srbije golom Ibraimija sa bele tačke. Sa jedne strane sedeo je Čedomir Janevski, sa druge Siniša Mihajlović.

Srbijo, budi ponosna na ovog čoveka: Pronašao Ronaldovu traku, sad je prodaje za lečenje bolesnog deteta!



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar