Noćas smo pomerali SAT, a to UZROKUJE promenu kod žena čije posledice ne osete odmah

Sat manje "spavanja" deluje na naše zdravlje

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/Ministartsvo trgovine, turizma i telekomunikacija Republike Srbije

Letnje računanje vremena u Evropi počelo je u noći između subote i nedelje, kada smo časovnike u 2 ujutru pomerili na 3 sata posle ponoći.

Niz studija dokazalo je da ovaj princip škodi opštem zdravlju, posebno kada je reč o hroničnim bolesnicima, te je savet stručnjaka da u ovom periodu pojačate brigu o sebi, piše Blic.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

S druge strane većina neće osetiti nikakve posledice, premda će se dame kojima je stalo do mladalačkog izgleda i nege kože možda suočiti sa jednom neprijatnošću.

Naime, vodeći dermatolozi tvrde da sat manje u krevetu deluje na naš unutrašnji časovnik zbog čega koža počinje brže da stari.

“Bilo kakvo remećenje ovog našeg unutrašnjeg ritma ima negativne posledice, manje ili veće, a to se najpre ogleda na koži”, kaže Kendis Braun sa ugledne londonske klinike.

Istraživanja su pokazale i da naša koža ima sopstveni ritam po kom funkcioniše i da postoji određeno vreme kada se ona obnavlja, obično popodne ili uveče. Kad se to poremeti prolećnim pomeranjem sata, nastaje disbalans, pa joj zato treba pomoći.

Preporuke je da uradite piling lica kako biste odstranili sve mrtve ćelije i kako bi koža sinula novim sjajem. Takođe, nahranite kožu serumom sa vitaminima E i B i bogatu hidratantnu kremu. To bi trebalo da ublaži posledice ove promene.

Podsetimo, sve češće se pominje predlog da ovakva prakse ukine, te da se zemlje opredele ili za letnje ili zimsko računanje vremena, ali je odluka o tome odložena.

Desilo se ono čega smo se PLAŠILI: Crna predviđanja su se ostvarila, stiže “SUPER SOJ” koronavirusa



Izvor: Blicžena

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar