“Setiš li se Srba, IZRODE”: Nakon što je podržala “Quo vadis, Aida” Mileni Radulović upućena PORUKA

Mnogi su izrazili revolt prema ponašanju glumice Milene Radulović, međutim jedan komentar je baš upečatljiv

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/ Instagram/ MilenaRadulovic

Glumica Milena Radulović izazvala je bes tviteraša nakon odluke da podrži film “Quo Vadis, Aida” u trci za oskara, a ne i film “Dara iz Jasenovca”

Kritički komentari na Milenin račun počeli su nakon što je na svom Instagram storiju podelila plakat filma “Quo vadis, Aida”. U ratnoj drami rediteljke Jasmile Žbanić igraju i dva srpska glumca, Boris Isaković i Jasna Đuričić.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

U istoj kategoriji bio je nominovan i srpski film “Dara iz Jasenovca” i cela javnost je stala uz taj film, jer govori o stradanju dece i srpskog naroda u najzloglasnijem ustaškom logoru iz Drugog svetskog rata, te se javnost posle decenija “probudila” i osmelila da govori o tome i videla priliku da to vidi i celi svet.

Tviteraši su mladoj glumici poručili i da treba da je bude sramota što je podrušku dala bosanskohercegovačkom filmu sa ratnom tematikom.

Takav je i ovaj post:

Foto: Printscreen/Twitter

“Kada hvališ Aidu iz Srebrenice, setiš li se Srba iz Podrinja ’92. godine… IZRODE…”, glasio je tvit.

Međutim, Milena je podržala Žbanićkin film, koji svi ocenjuju kao antisrpski, pa su je na društvenim mrežama zamerili što nije stala uz Daru, dete i decu koja su mučena i zlostavljana u logoru.

Podsetimo, tokom rata na području srednjeg Podrinja od muslimanskih snaga stradalo je 3.265 Srba, uglavnom civila. Samo od maja do decembra 1992. godine, pripadnici Armije RBiH su u srebreničkoj opštini ubili 400 Srba, a na području Bratunca njih 560, među kojima je bilo i mnogo žena i dece.

Osim ubijanja i progona nedužnog i nenaoružanog naroda, pripadnici te armije su u napadima na srednje Podrinje opljačkali i uništili 43 srpska sela, te devastirali više verskih objekata i srpskih grobalja. Jedan od krvavijih pohoda izveli su na veliki pravoslavni praznik Petrovdan 1992. godine, kada su, pod komandom Nasera Orića, upali u srpska sela Zalazje, Biljača, Sase i Zagoni, ostavljajući iza sebe pustoš i smrt. U tom napadu ubili su i izmasakrirali 69 srpskih civila i zarobili, a potom i ubili 22 civila i vojnika.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (6)

Ostavite komentar