SKANDAL MAJSTORI: Ko nam je vodio fudbal, dobro se lopta još kotrlja u Srbiji!

Od osamostaljenja 2006. godine, Fudbalski savez Srbije imao je predsednike koji su se isticali lošim potezima i unazađivanjem fudbala

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Starsport/Peđa Milosavljević

Neuspesi, malverzacije, cirkuske predstave u svim oblicima…

Kada svi pomisle da smo dotakli dno, srpski fudbal pronađe način da ode još niže. Ko je vodio srpski fudbal u prethodnih 15 godina, dobro da se lopta još uvek kotrlja na ovim prostorima.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Tomislav Karadžić – na čelu Saveza od jula 2008. do maja 2016.

Sada je počasni predsednik Saveza, ali je u fudbalu dugi niz godina. Karadžić je bio na raznim funkcijama, a na čelo FSS došao je sa pozicije predsednika Partizana. Reprezentacija se sa njim na čelu plasirala na Mundijal 2010. godine, a kult reprezentacije koji je vratio Radomir Antić i san da će fudbal u Srbiji stati na noge naglo se pretvorio u košmar posle neuspeha u Južnoj Africi. Smenjen je Antić, usledio je čuveni skandal i prekinuta utakmica u Đenovi gde je, kako su naveli vinovnici incidenta, sve šta se dešavalo bilo upućeno Savezu. Posle Đenove desio se i slučaj dron, još jedan veliki incident, ovog puta na meču Srbija – Albanija na stadionu Partizana. U eri Toleta Karadžića često nezadovoljstvo iskazivali su funkcioneri i navijači Zvezde, koji su isticali da FSS favorizuje Partizan. Prepucavanja preko medija bila su svakodnevica, a Nebojša Čović je otišao i korak dalje, pa je javnosti otkrio da je Karadžić u studentskim danima robijao u crnogorskom Spužu zbog tuče u kojoj je naneo teške povrede jednom kolegi.

Iznenađenje – on se dosad nije ni pominjao: Bivši predsednik Zvezde menja Kokezu na čelu FSS?

Slaviša Kokeza – na čelu Saveza od maja 2016. do marta 2021.

Sa Kokezom na čelu reprezentacija je uspela da se plasira na Mundijal 2018. godine, ali ni ovaj uspeh nije prošao bez skandala. Posle plasmana u Rusiju, smenjen je Slavoljub Muslin, a ostaće upamćeno da je prvi čovek Saveza od selektora tražio da bude u sastavu za kvalifikacioni meč protiv Gruzije. Kokeza je želeo da uđe u istoriju međunarodnog sporta kao jedini čovek koji je kao predsednik nekog fudbalskog saveza odigrao zvaničnu utakmicu za reprezentaciju. Srećom, ovaj cirkus mu nije prošao, a ceh je platio selektor, ali i dotadašnji kapiten Branislav Ivanović, kojem je prvo oduzeta traka, da bi nešto kasnije bio i odstranjen iz najbolje selekcije. U februaru ove godine priveden je na informativni razgovor zbog moguće povezanosti sa Veljkom Belivukom, a mesec dana kasnije otišao je sa čela Saveza.

Šta je sledeće, fudbalska Srbijo? I ko će smeti da se uhvati u koštac sa nagomilanim problemima?

Foto: Objektiv.rs


Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar