Žene će se nasmejati, ali OVO zaista postoji: 7 razloga zbog kojih ON ne želi da vodi ljubav sa vama

Ni muškarci nisu uvek raspoloženi za seks

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Shutterstock, Ilustracija

Mada postoji široko rasprostranjeno mišljenje da muškarci žele seks u svakom trenutku, svakog dana, postoje momenti kada će čak i prosečan “mužjak” odbiti vođenje ljubavi.

Logično, ovo je trenutak kada će se svaka žena nasmejati, a smeh će se verovatno još više pojačati kada čuju da stručnjaci izdvajaju čak 7 potencijalnih razloga za njegovo odbijanje.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Ruku na srce, neki od njih su zaista logični, a ostali… Pa, procenite sami koliko su utemeljeni u praksi.

Nije raspoložen za seks

Da, postoje trenuci i kada muškarci nisu raspoloženi za seks. I to obično nema neko dublje značenje, prosto to je samo sticaj trenutnih okolnosti. To uopšte ne znači da on neće sutra želeti da sa vama vodi ljubav.

Foto: Konrad Bak / Alamy / Profimedia

Želi da sačeka da vaša veza dođe u određenu fazu

Pojedni ljudi ne žele da imaju seks dok njihova veza ne dođe u određenu fazu. Ovde nije bitna dužina trajanja veze ili fizička privlačnost, već onaj trenutak kada je on osetio emocionalnu povezanost sa vama. Nije ništa čudno da neko želi seks samo sa osobama u koje je zaljubljen ili oseća emocionalnu povezanost.

Ne shvata da vi želite seks

Ne možemo drugima da čitamo misli, pa ponekad nije lako protumačiti šta druga strana želi. Ako on nije siguran da vi želite seks, verovatno će izbegavati da ga inicira jer ne želi da bude suviše napadan. Takođe, ako on uopšte nema predstavu da vi o njemu razmišljate u seksualnom smislu – možda je dobra ideja da m to pokažete, jer kada shvati da ste i vi zainteresovani, to će možda probuditi i želju kod njega.

Foto: sakkmesterke / Alamy / Alamy / Profimedia

Stres

Muškarci, kao i žene, često mogu da se nađu u situaciji kada ne mogu da pročiste glavu, oslobode se stresa i prepuste se uživanju u krevetu. Za većinu ljudi, brige i stres su najveće ubice seksualne želje.

Depresija

Depresija je povezana sa niskim libidom, kao i antidepresivi. Ako ste u vezi s nekim ko je u depresiji, sasvim je moguće da njihovo trenutno mentalno zdravlje utiče na seksualnu želju.

Foto: Freepik/gpointstudio

Bolest

Najčešći uzroci njegove nezainteresovanosti su razna oboljenja – od bolesti srca, preko dijabetesa do hormonskog disbalansa.

Uobičajeni lekovi kao što su antidepresivi, lekovi za visok pritisak, antihistamini i tablete za bolove mogu da kod pojedinih muškaraca snize libido i prouzrokuju erektilnu disfunkciju.

Nervozan je

Takođe čest razlog – okleva sa prvim seksom jer se plaši da ćete ga odbiti, kao i da će “omanuti” u krevetu. Ovo je izraženije ukoliko je on i inače nesiguran u vezi sa seksom. Dovoljno je da mu pošaljete nekoliko signala da želite seks sa njim i da on ne mora da vodi računa o “performansama” u krevetu…



Izvor: Objektiv.rs, mindbodygreen.com

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar