Spasioci na terenu od sinoć: Alarmantna situacija na teritoriji Babušnice i Crne trave

Nezapamćene padavine blokiraju mnoge udaljene mahale po planinskim selima u Pirotskog okruga

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Pixabay/fsHH

Pripadnici Vatrogasno-spasilačke jedinice i lekari su iz babušničkog sela Dol koje je zavejano uspešno evakuisali jednu staricu kojoj je bila neophodna lekarska pomoć.

– Nezapamćene padavine blokiraju mnoge udaljene mahale po planinskim selima, a naša mehanizacija nije mogla sama da se izbori sa smetovima, pa su nam u deblokiranju sela pomogle kolege iz Dimitrovgrada i Gadžinog Hana – kaže član Opštinskog veća u Babušnici Dragana Nakov.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Osim smetova na putu, koji na pojedinim prevojima premašuju dva metra, bilo je i mnogo stabala koja su popustilo pod težinom raskvašenog snega. Lužnički kraj se, podsetimo, proteklih dana suočava sa ogromnim snežnim padavinama, pa su sela ka Suvoj planini, ali i na drugoj strani – prema Zvoncu i Vlaškim planinama – u velikim problemima. Sneg uzrokuje probleme i na dalekovodima, pa posla ima i za elektromontere…

Iako je sva raspoloživa mehanizacija na terenu, teška situacija je i u Crnoj Travi, pa su mnogi žitelji ove opštine i bukvalno izolovani od ostatka sveta.

U lokalnoj samoupravi ističu da se putevi redovno čiste, ali da svakodnevno padne i do 30 centimetara novog snega.

Uprkos težini problema sa kojima se suočavaju, kažu da ih ohrabruje redovno snabdevanje električnom energijom, što omogućava da opštinari budu u neprekidnom kontaktu sa meštanima zaseoka i mahala, do kojih se još ne može stići zbog smetova čije će čišćenje trajati danima.



Izvor: Novosti

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar