Nadrealni snimci iz Amerike: Mladi okupirali grad, vlasti proglasile VANREDNO STANJE (VIDEO)

Gradske vlasti bile su primorane da uvedu policijski čas i proglase vanredno stanje

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: YoutubePrintscreen

Američki grad Majami Bič na Floridi poznat je kao turistička destinacija, posebno tokom studentskih i školskih prolećnih praznika, zahvaljujući peščanim plažama i tropskoj klimi.

Tako su ove godine, uprkos pandemiji, hiljade mladih preplavile ovaj grad na atlantskoj obali, potpuno ignorišući mere socijalne distance i upozoravajući lokalne zvaničnike da imaju izbor da se „odgovorno odmore ili uhapse“.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Iz grada su pristizali prilično nadrealni snimci, barem u kontekstu pandemije koja je odnela više od pola miliona života u Sjedinjenim Državama – ulice i plaže prepune mladih ljudi, uglavnom Afroamerikanaca, šetajući rame uz rame bez maski, zabave, piće i ples na krovovima automobila. A onda su počeli da stižu potpuno drugačiji snimci- policija je suzavcem rasturala gomilu razuzdanih učesnika žurke, izazivajući stampedo.

Gradske vlasti bile su primorane da uvedu policijski čas i proglase vanredno stanje, a gradonačelnik Dan Gelber rekao je da su hiljade posetilaca u grad unele “haos i nered“.

– Izgleda kao rok koncert, ljudi na zidovima od zida do zida. Ako dođete ovde da budete ludi, idite negde drugde – rekao je Gelber za CNN.

– Niste mogli da vidite trotoar ili travu – rekao je gradski menadžer Raul Aguila, dodajući da su hitne mere „potrebne ne samo da bi zaštitili naše stanovnike, već i posetioce, uključujući one koji su došli na prolećne praznike“.

Video prilog BBC – a o situaciji u Majamiju možete pogledati ovde:



Izvor: Kurir

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar