Apple žestoko kažnjen zbog prodaje iPhone telefona BEZ punjača

Odluka nije mogla da prođe bez reakcije

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Ekaterina Minaeva / Alamy / Profimedia

Agencija za zaštitu potrošača u Brazilu uručila je Appleu kaznu u iznosu od dva miliona dolara pošto nije obezbedio punjač uz nove telefone iPhone 12.

Iako je Apple još u decembru 2020. najavio da će se novi modeli telefona prodavati bez punjača, agencija iz Brazila obavestila je slavnu kompaniju da njihov potez nije u skladu sa zakonom.

Iz Applea su reagovali konstatacijom da će prodaja telefona bez punjača biti bolja za okolinu jer će smanjiti emisije ugljen-dioksida. Uz to su dodali da većina vlasnika telefona već ima punjače u svojm domovima.

To se ipak nije svidelo agenciji koja očito nije imala razumevanja za njihovu brigu za ekologiju.

Apple pronašao partnera za “iPhone na točkovima“? Ulaže 3,6 milijardi u razvoj



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (3)

  1. Apple ima dobar marketing od pocetka svog postojanja. I ja sam korisnik njihovih proizvoda, mada se pitam, zasto NEKo, ne povede kampanju za bojkot Apple? Dajte da pokupujemo Xiaomi. Sta fali tom aparatu, za ogromnu vecinu korisnika. Moj sin ga ima godinu dana, a prethodno je imao 3 generacije iPhona. Kaze da ima sve sto ima iPhone, sem jabuke. Sve sto obicnom korisniku i nepomodaru treba.

    Odgovori
  2. Kako da ne poludis kad cujes ovakvo licemerno objasnjenje. Kakve veze ima punjac sa emisijom zagadjenja, pa ne radi punjac na dizel ili mazut. Proizvodjaci insistiraju na punjenju njihovih telefona odgovarajucim punjacima koje su valjda oni proizveli, a sad nece da vam ih daju, nego cete morati posebno da ih kupite da bi vam priznali garanciju, jer mogu da kazu da niste punili tel. dgovarajucim punjacem. Znaci, opet ce neko te punjace morati da proizvede i zagadi planetu. Samo sto ce pohlepni skotovi tako vise zaraditi.

    Odgovori
  3. I treba tako, dosta vise njihovog bezobrazluka, bitno je samo da ostvare sto veci profit sa sto manje troskova a za korisnike bas ih briga ! Pokusajte da prikljucite stare punjace na novi uredjaj - nemoguce, jer su konektori izmenjeni ! Izgovor - jos jedna obmana korisnika, mogu oni punjace da urade sa puno vise brige i ekoloske zastite, ali to kosta, pa kako ce povecati svoju zaradu ?

    Odgovori

Ostavite komentar