Otkrivena VELIKA TAJNA ugovora zvezda Granda: Evo koliko zapravo zarađuju i za šta se debelo kažnjavaju

Ukoliko urade jednu stvarr mogu biti finansijski kažnjeni ili udaljeni iz produkcije

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/Youtube

Muzičko takmičenje “Zvezde Granda” postoji od 2003. godine. Iznedrilo je mnogo popularnih pevača i ozbiljnih zvezda, koje su ispunile svoj san kada su dospeli do finala i potpisali ugovor sa “Grand” produkcijom.

Budući da se stalno spekuliše koliko zarađuju zvezde “Granda” i da se šuška da su ti ugovori “robovlasnički” sada su svi pravi detalji izašli na videlo.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Pevači prema ugovoru koji potpišu sa “Grand” produkcijom zarađuju 50 odsto od cene nastupa.

“Interpretator ima pravo na 50 odsto od sledećih navedenih neto prihoda koji pristižu za vreme trajanja ugovora: osnovicu za računanje dobiti predstavljaju prihodi koji se ostvaruju od muzičke delatnosti, i to isključivo od javnog nastupa i turneja, bez prihoda od prodaje nosača zvuka i nosača zvuka i slike; prihod ostvaren od prodaje nosača zvuka i slike “Grand produkcija” će koristiti za produkcijsku realizaciju muzičkog projekta interpretatora u svrhu marketinga vezano za interpretatora”, piše u ugovoru, preneo je Kurir prošle godine.

Foto: Antonio Ahel/ATAImages

“Grand” uzima polovinu zarade od nastupa svakog pevača i to tek kada se odbiju svi troškovi, a novac od albuma izvođači ne dobijaju.

Psiholog za Objektiv o ponašanju JK u Zvezdama Granda: MOBINGUJE takmičare, uživa u tuđim SUZAMA

“Od osnovice za računanje dobiti se prvo odbijaju svi troškovi nastali u procesu organizacije i realizacije gorenavedenih radnji, kao što su troškovi putovanja, smeštaja, troškovi organizacije nastupa (orkestar, scenografija, razglas, rasveta, zakup prostora), troškovi reklame i ostali zajednički utvrđeni troškovi”, navodi pomenuti medij.

Gori internet: Zbog OVAKVIH komentara na Karleušin račun takmičarka je IZBAČENA iz Zvezda Granda

Takođe, pevači su u obavezi da prijave svaku ponudu za nastup koja nije upućena menadžerima produkcije. U suprotnom, snose finansijsku kaznu ili mogu biti izbačeni iz produkcije.



Izvor: Objektiv.rs, Kurir

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar