Pokrenuta ISTRAGA protiv vođe “kavčana”: Belivukov ŠEF osumnjičen da je povezan sa LIKVIDACIJAMA u Srbiji

Vođa beogradskog ogranka "kavačkog" klana i Zvicerov najbliži saradnik poslednjih godina bio je sada uhapšeni Velja Nevolja

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: MUP,Objektiv.rs,Printscreen

Istražni organi u Srbiji pokrenuli su istragu protiv Radoja Zvicera, vođe crnogorskog “kavačkog klana” i šefa uhapšenog Veljka Belivuka (36), zbog sumnje da je povezan sa više ubistava u našoj zemlji!

Prema nezvaničnim informacijama, istražni organi već dugo prikupljaju podatke o funkcionisanju ove crnogorske kriminalne grupe koja se duboko učvrstila u beogradskom podzemlju. Naime Zvicer je svog najvećeg saradnika u Srbiji imao u Velji Nevolji koji je za njega završavao velike poslove, a organizovao i one najprljavije.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Prema nezvaničnim informacijama veruje se da je Zvicer učestvovao u organizaciji najmanje tri ubistva u Srbiji i regionu i regrutovanju novih članova klana u Srbiji i to upravo preko Belivuka. Drugi Zvicerov bitan saradnik u Beogradu bio je Nikola Vušović zvani Džoni koji je, prema operativnim policijskim podacima, vođa “vračarskog klana”. Kako je glavni “posao” “kavčana” distribucija kokaina, veruje se da su njih dvojica upravo u tom poslu sarađivali sa Zvicerom. I Belivuk i Vušović trenutno se nalaze u pritvoru, jedan u Beogradu, drugi u Dominikanskoj Republici i čeka na izručenje u Srbiju.

Radoje Zvicer Foto: MUP

Uloga Velje Nevolje u “kavačkom klanu”

Vođa beogradskog ogranka “kavačkog” klana i Zvicerov najbliži saradnik poslednjih godina bio je sada uhapšeni Velja Nevolja. Glavno zaduženje Nevolje bila je distribucija kokaina, ali to nije sve. Sumnja se da upravo Belivukova grupa stoji i iza nekoliko otmica i likvidacija pripadnika i saradnika “škaljarskog klana” u Beogradu.

Ekipa Velje Nevolje dovodi se u vezi sa ubistvom Aleksandra Šarca, kao i sa likvidacijom Bojana Mirkovića, koji je bio blizak sa Šarcem i Lazarom Vukićevićem, kojima se prošle godine, takođe, izgubio svaki trag.

Belivuk je za vrlo kratak vremenski period postao izuzetno blizak sa vođama “kavača” Radojem Zvicerom i Slobodanom Kašćelanom. O tome koliko nisu prezali ni od čega, niti pokušavali da sakriju saradnju, najbolje govori njihov sastanak u Crnoj Gori koji se dogodio samo nekoliko dana pre nego što je Belivuk uhapšen.

Krajem januara Belivuk i Marko Miljković Mare, njegova “desna ruka”, otišli su avionom za Tivat gde ih je dočekao Zvicer i njegovo obezbeđenje. Niti su se krili, niti su tajno ušli u Crnu Goru, štaviše otvoreno su se vozikali Zvicerovim blindiranim automobilom.

Čak su Miljković, Belivuk i Zvicer u jednom trenutku privedeni u Crnoj Gori na informativni razgovor, a potom pušteni. Boravili su na primorju nekoliko dana, a onda su se Miljković i Belivuk avionom vratili u Beograd, gde su ubrzo uhapšeni u sklopu istrage o ubistvima više osoba.

Veljko Belivuk i Marko Miljković Foto: E-stock/Miloš Rafailović, Printscreen/ Youtube

Rat klanova

Prema nezvaničnim informacijama, srpski istražni organi imaju veliki broj materijalnih dokaza koji upućuju na sumnju da su “kavčani” odgovorni za još nekoliko ubistava u Srbiji, ali i u regionu, navodi crnogorska Borba.

Rat između dva klana, Zvicera i Bojovića dostigao je najveće moguće razmere, u kojima su ljudi na monstruozan način ubijani – rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić na sednici Saveta za nacionalnu bezbednost Srbije.

Rat crnogorskih klanova u Beogradu bukti još od 2015. godine. I jedan i drugi klan su aktivno učvršćivali svoje veze sa vođama srpskog podzemlja i tako u velikoj meri “preselili” svoj sukob na ulice Beograda.

Prošle godine rat je dodatno eskalirao, kada je u januaru likvidiran na Novom Beogradu, Marko Vuković (41), kum Radoja Zvicera. Za njegovo ubistvo, kako se sumnja, plaćen je Nišlija Petar Jovanović, koji je samo nekoliko meseci kasnije, u Ukrajini pokušao da ubije i Zvicera. Napadači su tada na vođu “kavčana” otvorili vatru dok je džogirao ispred zgrade u kojoj živi, primio je nekoliko hitaca, ali je atentat preživeo.

Ubrzo je “kavački klan” uzvratio udarac, pa je u Beogradu u avgustu bez traga nestao Goran Veličković Goksi, vođa Partizanove navijačke grupe koju je osnovao sa Milošem Kimijem Radosavljevićem, koji se u operativnim podacima povezuje sa “škaljarskim klanom”.

Luka Bojović Foto/Printscreen/You Tube

Samo dva meseca kasnije nestao je i navijač Crvene zvezde Lazar Vukićević (31). Prema sumnjama, iste noći u Srbiji su nestali i Crnogorci Adis Spahić i Damir Hodžić. Kako navode crnogorski mediji, Hodžić je bio jedan od najbližih saradnika, takođe prošle godine ubijenog Alana Kožara, jednog od vođa “škaljaraca”. Sumnja se da su Vukićević, Spahić i Hodžić nestali iste noći.

Prema nezvaničnim informacijama, Vukićević se pre nestanka telefonom čuo upravo sa Hodžićem. Sumnja se da iza njihovog nestanka stoji kriminalna grupa Velje Nevolje.

Još jedan navodni saradnik “škaljarskog” klana, Beograđanin Aleksandar Šarac izrešetan je u oktobru usred dana u garaži tržnog centra na Novom Beogradu. Šarac je, kako je kasnije utvrđeno, bio blizak prijatelj nestalog Vukićevića i danima pre ubistva pokušavao je da ga pronađe.

Crni niz se ni tu nije zaustavio i samo nekoliko dana kasnije, u naselju “Belvil”, takođe ispred tržnog centra, izrešetan je Beograđanin Bojan Mirković. Za njega se veruje da je bio blizak “škaljarskom klanu”.

Tokom leta, bombom ispod automobila, koja je eksplodirala usred vožnje novobeogradskom ulicom, likvidiran je i Strahinja Stojanović, za kojeg se, prema operativnim informacijama, sumnjalo da je obavljao najprljave poslove “kavačkog klana”.



Izvor: Blic

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar