Rasta krio drogu na BIZARNOM mestu: Kad su ga uhvatili, imao je NEVEROVATAN izgovor

Predmet je nakon jučerašnje presude prosleđen tužilaštvu koje će, prema nezvaničnim informacijama, da prihvati već potpisani sporazum sa reperom

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: ATA IMAGES/Antonio Ahel

Poznati reper Stefan Đurić Rasta provešće osam meseci sa nanogicom zbog posedovanja droge. On je juče osuđen na ukupno godinu dana kućnog zatvora, ali će mu u kaznu biti uračunato vreme provedeno u pritvoru.

IZBEGLI VEĆE KAZNE

Prvi osnovni sud u Beogradu potvrdio je sporazum o priznanju krivičnog dela zaključenog između repera Stefana Ðurića Raste (31) i Luke B. sa Višim javnim tužilaštvom u Beogradu i izrekao im osuđujuću presudu za nedozvoljeno držanje droge za ličnu upotrebu.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Sporazumu je prethodila tromesečna istraga tužilaštva zbog sumnje da su izvršili teže krivično delo – preprodaju droge, međutim, zbog nedostatka dokaza optužnica je preinačena u nedozvoljeno držanje droge. Ubrzo je zaključen i sporazum o priznanju krivice, a njima je krajem januara ukinut pritvor u kojem su proveli skoro četiri meseca, od hapšenja u oktobru prošle godine. U skladu sa sporazumom, Ðurić je juče osuđen na kaznu od godinu dana kućnog zatvora zbog nedozvoljenog držanja više od pola kilograma skanka, a Luka B. na godinu dana zatvora zbog nedozvoljenog držanja 90 grama kokaina. Na ovaj način oni su izbegli suđenje i mogućnost izricanja težih kazni.

Predmet je nakon jučerašnje presude prosleđen tužilaštvu koje će, prema nezvaničnim informacijama, da prihvati već potpisani sporazum sa reperom.

ZALIHE ZBOG KORONE

Reper je na prvom saslušanju ispričao da je 600 grama skanka kupio kako bi imao zalihe zbog koronavirusa, a priznao je i da je drogu krio u veš-mašini.

– Nikada ranije kod sebe nisam posedovao ovoliku količinu marihuane, ali mi se sada jednostavno ukazala prilika. Nikome nisam davao na korišćenje. Zbog situacije s koronom, želeo sam da se obezbedim. Nikad se nisam bavio prodajom, niti marihuane, niti bilo koje druge vrste droge – izjavio je Đurić tada, kako nezvanično saznajemo.

Iz bezbednosnih razloga nije želeo da otkrije od koga je kupio drogu, koju je, kako je rekao, platio oko 2.000 evra. On je tada otkrio i da koristi oko 20 grama marihuane dnevno, u 20 džointa.

– Ja sam umetnik i već dugo koristim marihuanu, a i njen sam promoter i smatram da treba da se koristi kao lek – izjavio je Đurić tada.

Nekoliko sati pre nego što je Đurić priveden, reper je, kao i skoro svakog jutra, objavio snimak na Instagramu kako sa džointom u ruci i kafom izlazi na terasu u svom stanu.

Piše: Ekipa Objektiva

OVU I OSTALE AKTUELNE TEME MOŽETE PROČITATI U ŠTAMPANOM IZDANJU OBJEKTIVA ZA 13. MART

Foto: Objektiv.rs


Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar