Najveći hitovi Maje Berović uklonjeni sa Jutjuba! Bubi i Jali dala 30.000 €, a sada se suočava sa TUŽBOM

U pitanju su pesme "Balmain", "Sama" i "Vip"

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Dušan Petrović, E-Stock/Ivan Dobričić

Tri pesme Maje Berović uklonjene su sa Jutjub kanala Imperija, koji je u vlasništvu Amara Hodžića i Jasmina Fazlića, poznatijih pod umetničkim imenima Buba Koreli i Džala Brat.

Naime, kao razlog za uklanjanje navodi se navodna krađa autorskih prava za pesme “Balmain” iz 2017. godine, i “Sama” i “Vip” iz 2018. godine.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Maja Berović EKSKLUZIVNO za Objektiv: Primiću VAKCINU u Austriji! Prošlu godinu želim da zaboravim

Berovićeva je navodno za ove tri pesme ukupno platila Bubi i Džali oko 30.000 evra, misleći da su oni autori kompozicija i tekstova, ali se čini da nije sve baš tako.

Naime, autori iz inostranstva pobunili su se, a navodno podneli i tužbe, pošto tvrde da su u tim numerama iskorišćene njihove melodije, koje su na toj platformi objavljene znatno ranije.

Jala Brat se oprostio od poznatog muzičara koji je prerano otišao u smrt: Vole te tvoji drugovi! (FOTO)

Prema pravilima Jutjuba, kad se desi takva situacija, da neko tvrdi da je pokraden, odmah se uklanjaju sporne objave (video-snimci, audio-zapisi i slično), sve dok se ne okonča spor i dokazivanje autorskih prava.

To znači da će Buba i Džala morati da prilože dokaze da su oni napisali kompozicije za numere “Balmain”, “Vip” i “Sama” i da se nisu neovlašćeno poslužili tuđim stvaralaštvom, če će ovi spotovi trajno biti uklonjeni s Jutjuba, piše “Telegraf”.

Maja Berović podelila uspomenu iz DETINJSTVA: Da li biste pogodili da je OVO ona? (FOTO)



Izvor: Objektiv.rs, Telegraf

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar