Otkrivamo zašto Đilasovci vode HAJKU na Vučića zbog Jasenovca: U glavi su im samo pare iz stranih fondova

Saradnicima lidera Stranke slobode i pravde smeta što se u javnosti sve više govori o zločinima NDH, zbog čega su pokrenuli beskrupuloznu kampanju zataškavanja

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Objektiv.rs/Stefan Kojić

Nakon što je predsednik Aleksandar Vučić kazao da đaci u Srbiji više neće učiti o koncentracionom logoru Jasenovac samo 10 minuta tokom školskog časa, predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac, koga plaća i podržava lider Stranke slobode i pravde Dragan Đilas, oštro se usprotivio ovoj inicijativi.

Naime, Lutovac je u svojoj skandaloznoj izjavi ocenio da „Vučić pokušava da nametne svoj politički uticaj i vrednosni sistem kroz inicijativu da samo država može da objavljuje školske udžbenike iz srpskog jezika, istorije i geografije”.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Takođe, televizija N1, koja otvoreno podržava ideje Dragana Đilasa, nije označila heštegom „genocid” film o Jasenovcu, što bi značilo da tamo nije bilo genocida, dok je pored filma o Srebrenici uredno stavljena ta oznaka. Kako za Objektiv navodi istoričar i analitičar Branko Radun, ovakvi postupci srpske opozicije, nažalost, ne mogu da iznenade.

U GLAVI SU IM SAMO PARE IZ STRANIH FONDOVA

Kako objašnjava naš sagovornik, posredi je, po svemu sudeći, čisto dodvoravanje opozicionih lidera stranim diplomatama nauštrb sopstvenog naroda.

Foto: Printscreen

– Oni nisu ni svesni da ovakvim postupcima i izjavama rade na sopstvenu štetu i štetu naroda. Kako bi dobili pristup stranim fondovima i pridobili simpatije stranaca, ne prezaju ni od čega. Onda se žale na narod što neće da glasa za njih. Od ljudi koji govore protiv SPC, kojima je draže zvanično Sarajevo od Banjaluke, koji su podržavali Mila Đukanovića, kojima je Kurti simpatičniji od predstavnika Srba, ništa ne može da iznenadi – kaže Radun.

Foto: Printscreen

NAPUSTIĆE IH I ONO MALO GLASAČA

Istoričar ističe da će saradnici Dragana Đilasa izgubiti i ono malo glasača nakon ovakvih skandaloznih istupa u javnosti.

– Njih zanima šta stranci misle i to je sada potpuno jasno. Više neće moći da nađu glasače ni u svom biračkom telu, jer ko normalan može da stane na njihovu stranu kad im smeta i Jasenovac – kaže Radun.

Foto: Printscreen

POLITIKU BAZIRAJU NA MRŽNJI PREMA VUČIĆU

Pored istupa onih koji podržavaju lidera Stranke slobode i pravde Dragana Đilasa i na brojnim portalima pod njegovim uticajem prethodnih dana vode pravu kampanju protiv predloga da đaci u Srbiji uče više o zloglasnom logoru Jasenovac, ovo je, kako za Objektiv ističe poslanik Aleksandar Marković, samo još jedno miniranje inicijative koju je pokrenuo predsednik Srbije.

Foto: Printscreen

– Mediji i razni portali pod Đilasovom kontrolom uopšte se ne obaziru na to da li je to dobro za građane i državu. To se naročito vidi kad je reč o nečemu patriotskom. Dovoljno je pogledati hajku koju vode protiv filma „Dara iz Jasenovca” samo zato što je država, na inicijativu predsednika, pomogla realizaciju tog filma. Danas su na tapetu udžbenici, sutra će smisliti nešto novo. S obzirom na to da nemaju nikakvu ideju i program, svoju politiku baziraju jedino i samo na ličnoj mržnji prema Aleksandru Vučiću – kaže Marković.

Piše: Ekipa Objektiva

Ovu i još zanimljivih priča pročitajte u današnjem izdanju štampanog Objektiva.

Foto: Objektiv.rs


Izvor: Objektiv.rs

Komentari (1)

Ostavite komentar