Radimo POGREŠNO! Ako jedete sendvič za doručak i pijete kafu, evo šta vam se dešava sa ORGANIZMOM

Evo zbog čega pravite veliku grešku ako jedete sendviče svakog jutra

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Pixabay/Andrey Cojocaru

Za doručak je najlakše napraviti sendvič, i tako brzo utoliti glad.

Međutim, stručnjaci tvrde da tako pravimo veliku grešku.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Nutricionista Anđelika Duval objašnjava zbog čega, po svaku cenu, za doručak moramo da izbegavamo sendviče.

“Za doručak ne bi trebalo jesti sendviče, hranu koja je inače svima omiljena, a evo i zašto. Kada spavamo, naše telo obnavlja sve resurse koji su potrošeni prethodnog dana. A ujutru treba da nadoknadi rezerve potrošene na oporavak. Ako je naš doručak ispunjen vitaminima i hranljivim materijama, u startu smo u prednosti i osećaćemo se odlično tokom celog dana”, objašnjava Duval i nastavlja:

Foto: Pixabay/Alejandro Guzman

“Ako je doručak loš, sastoji se uglavnom od hrane koja sadrži šećer i kvasac – kao što je hleb od belog brašna, od suhomesnatih proizvoda koji su puni konzervansa i boja, tada će se telo, umesto da dopunjava te resurse, trošiti se na varenje ove teške hrane i uklanjanje štetnih supstanci”.

Nutricionistkinja je objasnila i zašto ispijanje kafe ujutru nije dobra ideja.

“Ljubitelji jutarnje kafe skloniji su problemima sa krvnim pritiskom. Tokom dana često osećaju umor, apatiju, jer kafa daje energiju samo u vrlo kratkom vremenskom periodu”, navodi Anđelika.

Foto: Pixabay/Aline Ponce

Prema njenim rečima, najštetnije kod ovog pića je to što suzbija glad. što kasnije, uveče ima za posledicu da nam raste apetit, a retki su oni koji se odupru porivu da jedu, pa samim tim se i gojimo.

Duval napominje da idealan doručak predstavljaju žitarice i to kuvane. Napravi se kaša od kuvanih žitarica i doda joj se mleko, i po želji voće.

“Dva ili tri puta nedeljno možete da napravite proteinski doručak – kajganu, kuvana jaja, salatu sa lignjama ili pilećim prsima. I predlažem da jedan dan u nedelji posvetite detoksikaciji, jer je našem telu zaista potrebna”, zaključila je Anđelika Duval.



Izvor: Objektiv.rs, Mondo

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar