Američki diplomata vršlja po Vučićevoj stranci: Objektiv otkriva odakle kreće kriminalizacija predsednika

Uticajni stranac održava kontakte s nekolicinom odabranih u SNS koji bi, u slučaju Vučićevog pada, preuzeli vođstvo u državi

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju

Ko ruši predsednika Srbije i lidera SNS Aleksandra Vučića? Osim pojedinih stranačkih funkcionera koji za Objektiv kažu da drže imena za sebe, te da ih zbog toga mnogo boli glava, preciznije odgovore nismo dobili. Ipak, u priči o puču u SNS naslućuje se umešanost stranog faktora, koji oduvek ima interes da kockice posloži u svoju korist na Balkanu.

Tako od dobro upućenih izvora saznajemo da jedan diplomata SAD u poslednje vreme održava kontakte s nekolicinom odabranih u SNS koji bi, u slučaju Vučićevog pada, mogli da preuzmu vođstvo u državi.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Odatle kreće kriminalizacija predsednika Vučića. Mnogo je jak i strani faktori smatraju da ga treba oslabiti. I tu dolazimo do suštine. Najlakši put je upravo razdor među naprednjacima, jer najlakše je poigrati se tuđim sujetama, a toga ima napretek – poručuju izvori Objektiva.

SVI ZNAJU SVE, NIKO DA BEKNE

Naši sagovornici objašnjavaju da ovaj diplomata ima bogatu biografiju, važi za vrhunskog profesionalca u poslu i dobro poznaje region Zapadnog Balkana. Iskustvo je sticao i na Bliskom istoku, odlično govori srpski jezik i najbitnije od svega – poznaje srpski mentalitet.

– Zbog toga se lako povezao s nekim funkcionerima SNS i ima uvid u ono što se tamo dešava – dodaju izvori Objektiva. Gradonačelnik Novog Sada i potpredsednik SNS Miloš Vučević u izjavi za Objektiv kaže da nema saznanja o tome da je strani faktor umešan.

Miloš Vučević Foto/Printscreen/YouTube

– A da li je neko ohrabren nekom rečju i porukom iz inostranstva, to je moguće. To nisu samo daleke zemlje, govorimo i o komšiluku. Iz regiona nam se često izvoze kriminalne grupe. E sad, da li je to bila neka ambasada ili je prilikom nekog susreta nekog službenika, nosioca državne funkcije, sa nekim strancem bilo govora da se neko ohrabri, da se nešto pokuša da radi, ja to ne znam. Mislim da će svašta biti utvrđeno. Vijajući zeca, mi ćemo isterati lisicu – poručuje Vučević.

Na naše pitanje da li je dovoljno hrabar da kaže otvoreno o kojim funkcionerima SNS se radi, Vučević kaže:

– To nije pitanje hrabrosti, već dokaza. Ja imam imena, ali ih ne izgovaram. Sigurno ne mislim na predsednika nekog mesnog odbora. To su visokopozicionirani funkcioneri u stranačkoj infrastrukturi i izvršnoj vlasti. Samo su oni u poziciji to da rade, moraju biti nosioci izvršne vlasti i ljudi kojima je Vučić poklonio veliko poverenje i zaštitio ih hiljadu puta.

„IMA PAMETNIJIH”

Ministarka i potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović u izjavi za Objektiv poručuje:

– Verujem da je Miloš Vučević i te kako u pravu. Ali isto tako znam da je SNS mnogo veći od tih i takvih ljudi. S druge strane, poslanik SNS Vladimir Đukanović dodaje da bi voleo da kaže o kome se radi, ali kako ističe, neće da ispadne idiot.

– Ja odavno mnogo toga držim u glavi, koja me boli odavno. Nemam nameru reč više da kažem, jer kada sam govorio, ispadao sam idiot. Sada, kada sam i više nego u pravu… Ima pametnijih – zaključuje Đukanović.

Vladimir Đukanović Foto: Youtube/Printscreen

Piše: Marija R. Ilić

Ovu i još zanimljivih priča pročitajte u današnjem štampanom Objektivu.

Foto: Objektiv.rs


Izvor: Objektiv.rs

Komentari (2)

  1. Teško da će naći pravog ili pravu! Malo su se prešli.Može se naći izdajnik- izdajnica, ovde takvih ima na pretek, uvek u redovima onih kojima je predsednik najviše pomagao...a takvih je dosta.Ne kaže uzalud narodna : Hrani kuče da te ujede..."Ali takva osoba neka d o b r o razmisli kako će sebe i narod koji glasa pogledati u oči!

    Odgovori
  2. Jedino stranci mogu to da osmisle. Ovi naši su samo piuni. Potrebno je naći damu ili kralja s ovi džiberi se lako potrse.

    Odgovori

Ostavite komentar