A sad adio, veliki maestro: Sahranjen je Vojkan Borisavljević (FOTO)

Sahranjen je pored Džeja

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Kompozitor i dirigent Vojkan Borisavljević preminuo je 23. februara, a članovi porodice i prijatelji okupili su se na Novom Groblju kako bi se sa njim poslednji put pozdravili.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Vojkan Borisavljević sahranjen je u Aleji zaslužnih građana uz zvuke svoje pesme “A sad adio” koja mu je obeležila karijeru. Kompozitor je sahranjen pored pevača Džeja Ramadanovskog.

Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Evo kako je nastala pesma “A sad adio”: Vojkan ju je komponovao u taksiju, Oliver otpevao za 10 minuta

Glumice Tanja Bošković i pevačica Leontina Vukomanović i pevač Momčilo Bajagić Bajaga prisustvovali su sahrani. Među poznatima pojavili su se i Željko Vasić, Suzana Mančić i Zorana Pavić.

Vojkan će zauvek biti upamćen kao kompozitor hitova kao što su “Odiseja”, “Ljubav je samo reč” i “A sad adio”, i mnogih drugih.

Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Kolege se opraštaju od Borisavljevića: Nije uspeo da dočeka premijeru poslednje serije na kojoj je radio

Vojkan Borisavljević je rođen 5. maja 1947. godine u Zrenjaninu, a od 1948. godine živeo je u Beogradu. Po završenoj gimnaziji je studirao na Filozofskom fakultetu u Beogradu. Muzičko obrazovanje je stekao u beogradskim školama “Dr Vojislav Vučković” i “Stanković”, kao i na privatnim studijama u Parizu. Umetničkim radom se aktivno bavi od 1965. godine.

Izvor: Kurir

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar