Nokti vam PUCAJU i teško rastu? Možda nesvesno pravite neku od ovih velikih GREŠAKA

Proverite da li pravite neku od ovih grešaka

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Freepik/devmaryna

Imati zdrave i čvrste nokte mnogima je bitno, pogotovo ženama kako bi mogle da ih ukrase raznim bojama i uzorcima.

Ipak, nesvesno čine određene greške kojima ih uništavaju, a posle čega se ugalvnom pitaju kako je moguće da im nokti tako brzo pucaju, listaju se ili ne mogu da izrastu.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Portal Bright Side napominje da dame treba da vode računa o sledećim navikama:

Često koristite lak za kosu

Ako ste ljubitelj i redovni korisnik laka za kosu, možda oštećujete nokte, a da toga uopšte niste svesni.

Lakovi za kosu sadrže do 50 odsto alkohola, koji isušuje i vaše nokte mogu učiniti slabima i lomljivima. Takođe, sastojci koji se nalaze u laku za kosu mogu da utiču na lak za nokte tako što ga rastavljaju, stvaraju pukotine i brišu ga.

Foto: Freepik/devmaryna

Koristite ih kao alat

Noktima dame neretko otvaraju limenke ili stružu nalepnicu sa cenom i sločno. Ako to često radite, nokte stavljate pod veći pritisak nego što oni mogu da podnesu. Ako nokte koristite za ono za šta nisu namenjeni, to može dovesti do takozvane blage traume, pa čak i do razdvajanja.

Foto: Pixabay/ivabalk

Uklanjate zanoktice

Iako bi mnogi rekli da vam zanoktica neće dopustiti da vaša manikura izgleda uredno i duže ostane sveža, to malo kože zapravo je namenjeno zaštiti noktiju od infekcija. Ako je uklonite, nokti postaju ranjiviji na klice i bakterije, što zauzvrat može dovesti do bolesti noktiju.

Zlatna pravila kućnog manikira: Stručnjaci otkrivaju 5 najvećih grešaka u nezi noktiju

Predugački su

Iako je istina da dugi nokti izgledaju lepo, svakako je poželjnije i zdravije da imate kraće nokte. Dugi nokti lako mogu zadržati nečistoću i bakterije, a veštački nokti uništavaju prirodne i ostavljaju ih slabim i tankim.

Foto: Freepik/devmaryna

Ne skidate lak

Iako vam se ponekad čini da nemate vremena za pravilno uklanjanje laka za nokte, rizikujete da ih oštetite ako nedeljama ostavljate lak. Slično kao i vaša koža, i vaši nokti mogu da upiju supstance koje nanosite na njihovu površinu. Da biste noktima pružili preko potreban odmor od laka, uklonite ga čim počne da se oštećuje.Izvor: Objektiv.rs, Brightside.me

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar