DVA UMETNIKA

NJEGA je Balašević smatrao jedinim konkurentom: Povukao se nakon sestrine SMRTI, a onda se razboleo

O njemu su godinama kružile legende, a on je samo ćutao

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: ATA images

Kantautor Đorđe Balašević preminuo je prošle nedelje u 68. godini života.

Popularnog Panonskog mornara nikako ne mogu da prežale obožavaoci širom planete, a redovno se ističe i to da je njegov rad bio jedinstven, te da se takav pesnik više neće roditi.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Ipak, mnogi ne znaju to da je sam Balašević samo jednog pevača smatrao svojim konkurentom, a u pitanju je Miladin Šobić.

Tužan ISPRAĆAJ panonskog mornara: Đorđe Balašević sahranjen kao u svojoj pesmi ”Ako umrem mlad…”

“Činjenica je da sam Miladina Šobića voleo”, rekao je Đorđe u jednom intervjuu za Muzika.hr i dodao da nakon njega i nema pravog konkurenta.

Šobić je rođen u Nikšiću, a slavu je stekao sedamdesetih godina kada je u Dubrovniku studirao turizam. Upravo u vreme studentskih dana napisao je neke od svojih najvećih hitova.

“Od druga do druga”, “Džemper za vinograd”, “Ožiljak”, “Marija”, “Bio sam jednom novembar”, samo su neki od njegovih velikih hitova.

Kada je bio na samom vrhuncu popularnosi, od teške bolesti mu je preminula sestra i tada se vratio u rodni Nikšić i više nije pevao.

OVAKO su Đorđe i Olivera Balašević IZGLEDALI u seriji “Pop Ćira i pop Spira” (FOTO+VIDEO)

Nakon što se povukao iz javnosti, o Šobiću su se ričale razne priče. Najčešće se moglo čuti to da je umro, pa da živi bez prebijene pare, da se zamonašio i slično. Ni ove navode nikada nije komentarisao.

Miladin Šobić je živ, ali vodi povučen život i vreme provodi u prirodi. Mnogo puta do sada se postavljalo pitanje o tome da li će ponovo snimati, ali kako su oni koji ga poznaju govorili medijima, on to ne želi.

Kako su isticali, Miladin nije pevao radi slave i novca već zato što je voleo da piše i peva pesme, a od kada je izgubio sestru, to više nije slučaj. Snimio je samo dva albuma i to oba pre nego što je napunio 30 godina, što dovoljno govori o njegovoj genijalnosti.

Neverovatna priča: Đorđe nije trebalo da bude Balašević, a imao je i mađarske krvi zbog ČUDNE SUDBINE

Šobić je 2013. godine doživeo moždani udar od kog se još oporavlja. Iste te godine dobio je i najveće priznanje Nikšića, “18. novembar”.

Početkom 2014. godine, reizdati su njegovi albumu na kompakt disku, a celokupan prihod od njihove prodaje išao je u fond za njegovo lečenje.

Godine 2016. dobio je Trinaestojulsku nagradu Republike Crne Gore za životno delo, a na dodeli te nagrade se pojavio.

B.K.



Izvor: Objektiv.rs, Muzika.hr

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar