Velika akcija crnogorske policije u Budvi: Uhapšena četvorica zbog sumnje da su pripremali UBISTVA

U iznajmljenom vozilu pronađena je određena količina eksploziva kao i detonatorske kapisle

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: EPA-EFE/BORIS PEJOVIC

Četiri lica uhapsila je policija u Budvi zbog sumnje da su pripremali izvršenje teških krivičnih dela, najverovatnije ubistava.

Prema podacima iz policije, u četvrtak veče uhapšeni su: danski državljani R.H. (36), F.T.R. (37) i L.P. (24) i M.R. (28) iz Andrijevice. Zbog sumnje da su izvršili krivično delo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija i oni će danas uz krivičnu prijavu biti privedeni tužiocu.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Oni su iznajmili četiri stana na različitim lokacijama u Budvi.Iznajmljeni su stanovi na višim spratovima. Policija je u četvrtak pretresala više stanova u zgradama u užem centru grada u Mediteranskoj i Ulici 22 novembra, najprometnijim ulicama u metropoli turizma. Pretresena je i zgrada na zaobilaznici. Takođe, izvršen je i pretres vozila.

– Policija je u izvršenim pretresima pronašla više sredstava komunikacije, pištolj sa okvirom i šest komada municije, ručne radio stanice, određena količina opojne droge, te dron. Osim toga, u iznajmljenom vozilu pronađena je određena količina eksploziva kao i detonatorske kapisle”, saopštili su iz policije.

Foto/Youtube printscreen/tvk3

– Budvanska kriminalistička policija je kroz međunarodnu policijsku saradnju sa policijom Kraljevine Danske, a posredstvom NCB Interpol Podgorica nakon višednevnih aktivnosti opservacije na području Budve identifikovala tri bezbednosno interesantna lica, danska državljanina i jednog državljanina Crne Gore, a koji su boravili zajedno u Budvi. Zbog sumnje da ova bezbednosno interesantna lica borave u ovom gradu radi planiranja i izvršenja najtežih krivičnih dela, u saradnji sa Višim državnim tužilaštvom u Podgorici i sudijom za istragu iz Kotora, te službenicima Specijalnog policijskog odelenja, pribavljene su naredbe za pretres stanova i rent a car vozila koje koriste ova lica, naveli su iz Uprave policije.

Policija je upoznala nadležnog tužioca koji je naložio da se R.H., R.T.R., L.P. i R.M. uhapse zbog sumnje da su izvršili krivično delo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija i oni će danas uz krivičnu prijavu biti privedeni tužiocu.

-Službenici Stanice kriminalističke policije Centra bezbednosti Budva preduzimaju dalje mere i radnje na utvrđivanju drugih činjenica i osnova boravka navedenih lica na području toga grada, zaključuje se u saopštenju Uprave policije.



Izvor: Novosti

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar