Tamburašu je pozlilo na snimanju “Dare iz Jasenovca”: Nije imao snage da pogleda film

Kaže da je i snimanje samih scena bilo jezivo

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Aleksandar Letić

Ubijanja, silovanja, zverstva kakva čovek ne može ni da pojmi, ustaše su volele da začine i bizarnostima. Ta izvitoperenost uma prikazana je i u filmu “Dara iz Jasenovca” kada romski orkestri sviraju dok dželati kolju. O zverstvima uz zvuke tambura svedočili su i Musolinijevi fašisti, zlikovci koji su se zgražavali nad zlodelima ustaša.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

U “Dari iz Jasenovca” romski orkestar svira užičko kolo dok se logoraši igraju “rimskih stolica” – stolica je više nego njih, pa kad muzika stane, ko ne sedne, sleduje mu srbosjek – klanje ustaškim oružjem smišljenim za Srbe. Jednog od tamburaša igrao je i Stevan Šajn Kusa iz Nadalja kod Srbobrana, koji za Kurir kaže da mu je na snimanju pozlilo.

Veliki uspeh: “Dara iz Jasenovca” među 20 NAJGLEDANIJIH filmova za vikend u Americi

“Prvi dan snimanja imao sam osećaj kao da sam stvarno u logoru. Oni ljudi, kerovi, pa motori nemački. Mada sam znao da su to sve naši glumci, potreslo me kao da sam stvarno u Jasenovcu. Jako teško je to podneti. Pozlilo mi je, skočio mi je pritisak, zamalo se nisam srušio. Ionako kuburim s pritiskom i srcem”, kaže Šajn.

Objasnio je i da “Daru iz Jasenovca” nije mogao da odgleda do kraja:

Stvarni likovi iz filma “Dara iz Jasenovca”: Evo šta se sa njima desilo nakon rata

“Verujte, izašao sam napolje, nisam mogao to da gledam. Plakao sam. A još kažu da je samo delić zverstava prikazan, možda četvrtina. Da se snimalo sve kako je i bilo, ljudi ne bi mogli podneti i gledati”, kaže Šejn.



Izvor: Kurir

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar