Noleta napali prljavim igrama, mediji su namerno hteli da ga oslabe: Slavni trener za Objektiv otkrio sve

Đoković potvrdio da mu nema ravnog na terenima Melburna i prišao na samo dve grend slem titule zaostatka u odnosu na Federera i Nadala

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: EPA-EFE/JAMES ROSS

Dokazao je Novak Đoković novom devetom titulom u karijeri na Australijan openu da nezadrživo juri ka zvanju najboljeg tenisera u istoriji belog sporta (ili se bar mi tako nadamo). Dominirao je prvi reket planete u meču protiv Danila Medvedeva, a umeo je i da proslavi osvajanje pehara u Melburnu na plaži Brajton bič.

Retki su stručnjaci koji su imali prilike da rade sa Noletom kada je dostizao svetske visine, a jedan od njih je Bogdan Obradović, koji je učestvovao u njegovom razvoju od juniorskih dana. Bivši selektor reprezentacije Srbije u Dejvis kupu prokomentarisao je za Objektiv epilog, koji se treću godinu u nizu ponavlja na Ozi openu.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

“Mnogi rezultati mogu da se pomere u sportu, ali mislim da dugo vremena niko neće biti ni blizu Novakovih devet trofeja na Australijan openu, kao ni Rafinih 13 na Rolan Garosu. Đoković je uradio veliku stvar za čovečanstvo. Nešto što se ranije merilo nemogućim, sada je postalo moguće”.

Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

NAJBOLJI SVIH VREMENA

Svojevremno je čuveni rekord Rodžera Federera od 20 grend slem pehara bio gotovo san svakog tenisera. Najpre je Rafael Nadal uspeo da se izjednači sa legendarnim Švajcarcem. Međutim, Obradović nema dilemu da će pomenuto dostignuće uskoro da bude arhivirano u režiji Đokovića.

“Verujemo mi u njega, on u sebe, i smatram da će ići na taj rezultat. Zašto da ne verujemo? Ne može ni lavina iz vulkana da se zaustavi tačno gde vi želite, nego se uvek malo pomeri. Moja pretpostavka je da će Đoković osvojiti 25 grend slem titula. Ima ogromnu šansu da postane najbolji svih vremena”, jasan je Obradović.

Novinari provocirali Novaka pitanjem o vakcinaciji: Odgovor koji je dao zaprepastio je sve (VIDEO)

PRLJAVE IGRE

Osvrnuo se iskusni trenerski vuk sa kakvim je sve izazovima morao da se suoči „nekrunisani kralj” Melburna do završnog okršaja protiv Danila Medvedeva.

“Novak se najbolje prilagodio novim okolnostima. Takmičarski je igrao protiv igrača koji je željan velike titule, čak je imao i niz od 20 pobeda na ATP turu. Zaista jedan impresivan rezultat za mladog igrača kakav je Medvedev. Bilo je i prljave medijske igre protiv Novaka, koga su pokušali mentalno da oslabe. Australijski i drugi mediji napravili su pritisak oko toga da li je povređen ili ne. Hteli su da naprave problem, očekujući da će da poklekne i fokusira se na medije, a ne na tenis. Ipak, to se nije dogodilo. Takođe, podneo je kritike, i to vrlo ružne, od Nika Kirjosa i ekipe, mada je osvojio devetu titulu”.

Saglasan je u oceni da je Australijan open bio izuzetno zanimljiv i zbog pravila koje diktira koronavirus.

Covid-19 pravila su bila prvo opterećenje koje su igrači morali da prežive. S druge strane, te stvari utiču na telo. Prve reakcije izolacije bile su još na US openu i Rolan Garosu, iako tada teniseri nisu bili izmučeni. Sada su igrali posle skoro godinu dana pauze od normalnih turnira. Ujedno je ovo prvi pokazatelj stanja kako sve izgleda pre i posle pandemije. Na kraju, sve je bilo vrlo interesantno”, zaključio je Obradović.

PIŠE: Uroš Selenić

Foto: Objektiv.rs


Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar