Srbija može do dva predstavnika u Ligi šampiona: Sve zavisi od Crvene zvezde!

Bilo bi baš dobro

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

Crvena zvezda može da uradi velike stvari za srpski fudbal ove sezone!

Neće imati lak zadatak crveno-beli u Evropi, ali ukoliko naprave podvig, mogli bi da obezbede Srbiji dva predstavnika u Ligi šampiona, jedan u Ligi Evrope (osvajač Kupa ako ne bude među prva dva na tabeli) i već obezbeđena dva u Ligi konferencija, novoformiranom takmičenju UEFA.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Sve bi ovo bilo moguće ako Zvezda uspe da se plasira u četvrtfinale Lige Evrope, a da to uradi uz jednu pobedu ili uz dva remija. U slučaju najboljeg scenarija Srbija bi jako blizu bila da u sezoni 2022/2023 ima dva predstavnika u Ligi šampiona.

Srbija juri čuveno 15. mesto na Uefinoj listi, koje trenutno zauzima Kipar. Ono što je dobro jeste činjenica da više nema nijednog kiparskog kluba u evropskim takmičenjima, pa tako ne mogu da uvećavaju UEFA koeficijent.

Kipar trenutno ima 1,25 bodova više od nas, ali mi se uzdamo u Crvenu zvezdu i njene dobre rezultate. Svaka pobeda u Evropi donosi Zvezdi dva boda, a srpskom fudbalu 0.5, pošto se koeficijent deli na četiri, jer je ukupno toliko srpskih klubova učestvovalo u evropskim takmičenjima ove sezone. Remi donosi bod, a plasman u četvrtfinale takođe bod.

Sada je jasno – da bismo nadoknadili deficit od 1,25 bodova Zvezda bi morala da ih osvoji pet bodova za sopstveni koeficijent.

Binić: Izvadio sam pištolj i pucao na Sinišu Mihajlovića! (VIDEO)



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar