Glumica Nevena Šarčević bez dlake na jeziku: Moju karijeru sabotira poznati srpski glumac

Glumica koja nam je poznata iz serije "Sinđelići" za Objektiv kaže da u našoj filmskoj i TV industriji vladaju klanovi i nepotizam

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Objektiv.rs/Vladimir Milovanović

Glumica Nevena Šarčević, koju pamtimo po liku Ive iz Beča u seriji “Sinđelići”, uspela je da ostvari uspešnu karijeru u Italiji, ali u Srbiji, kaže, ima problem. U razgovoru za Objektiv, Nevena kaže da ona i mnoge njene kolege u našoj zemlji ne mogu da dođu do izražaja zbog nepotizma i raznih klanova.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Otkud vi u Italiji? Kako je teklo vaše školovanje tamo?

Moje školovanje je bilo zahtevno i naporno, ali nekako sam uspela sve da izguram. Studirala sam dva fakulteta, glumačku akademiju paralelno s filološkim. Htela sam da budem obrazovana glumica, a hvala bogu, dobila sam stipendije koje su me odvele u Napulj, gde sam osvojila nagradu Vezuv internešenel film festivala za najbolju glumicu.

Foto: Objektiv.rs/Vladimir Milovanović

Zašto ste se više opredelili za uloge u Italiji?

Bila sam u nezavidnoj situaciji, jer zbog jednog poznatog glumca nisam uspela da se na našim prostorima više dokažem. Taj čovek već je ostvario veliki uspeh u istočnim zemljama, a sad hoće da
osvoji i druge teritorije, i ne bira sredstva da postigne cilj. Mislim da ne može jedan čovek imati sve i biti popularan i u Rusiji, i u Italiji, i u Francuskoj.

Igrali ste u seriji “Sinđelići”. Kakvo je vaše iskustvo s Borisom Komnenićem i Vojom Brajovićem?

Foto: Printscreen/Prva

Uživala sam, iskreno. To su vrhunski glumci i profesionalci. Voja Brajović me je pohvalio za glumu. Kad smo snimali jedan maraton za potrebe serije, Voja je trebalo da se pojavi da snimi samo jedan kadar, za šta mnogi obično koriste dublera ili otkažu snimanje, međutim, on se pojavio, što govori dovoljno o njegovoj veličini.

Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Žao mi je samo što se moja uloga u seriji nije proširila, ali taj lik Ive iz Beča je ostao zapamćen i sada me svi prepoznaju.

Da li se sećate “Seranovih”? Ovako sada izgledaju članovi omiljene španske porodice (FOTO)

Imali ste priliku da radite sa Ivanom Jevtovićem u seriji “Urgentni centar”. Kakav je on kao saradnik?

Divan partner koji prolazi tekst više puta sa tobom ako treba, daje ti sigurnost, nije nadmen i svaku scenu radi maksimalno posvećeno.

Foto: Stefan Tomasevic/ATAImages

Koji su vaši dalji planovi?

Treba da idem za Italiju zbog nekih kastinga. Radim selekciju za italijanski filmski festival, tako da sam sada posvećena tome, jer za sedam dana pogledam mnogo filmova, pa mi to oduzima vreme, a uporedo spremam i predstavu “Panter”, koju ćete, nadam se, ubrzo imati priliku da vidite.

Autor: Tanja Svilanović

OVU I OSTALE ZANIMLJIVE PRIČE MOŽETE PROČITATI U ŠTAMPANOM IZDANJU OBJEKTIVA ZA 18. FEBRUAR.

Foto: Objektiv.rs

Izvor: Objektiv.rs

Komentari (1)

Ostavite komentar