Nisu sva usta zaslužila da jedu hleb: Stariji Beograđanin uputio STRAVIČNE uvrede mališanu (VIDEO)

Na snimku koji je objavljen se čuje kako stariji sugrađanin vređa dete romskog porekla

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/youtube

Pokret Opre Roma Srbija je doneo odluku da reaguje povodom video snimka koji je nedavno objavljen na Jutjubu.

Podneće prijavu policiji, kao i povereniku za zaštitu ravnopravnosti protiv čoveka koji je u centru Beograda na gnusan način vređao i omalovažavao romsko dete.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Naime, na snimku koji je objavljen se čuje kako stariji sugrađanin u Knez Mihailovoj diskriminiše i vređa dete romskog porekla.

“Imaš li ti televiziju? Je*uckaš li šta, vi cigani se je*ete sa 5 godina? Ciganin, to treba ubiti. On čovek? Nisu svačija usta zaslužila da jedu hleb”, priča ovaj stariji gospodin i negoduje što ga usput snimaju.

Kako su iz pokreta Opre Roma objasnili, stigao je odgovor MUP-a sa obaveštenjem da je izveštaj dostavljen Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu kao dopuna prethodno dostavljene prijave.

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti, Brankica Janković kaže za Espreso kako pritužba koja je u medijima najavljena povodom konkretnog slučaja još uvek nije stigla.

“Na osnovu onoga što smo videli u prilogu, može se reći da je ovakvo ponašanje nedopustivo i za svaku osudu. Izjava da dečaka romske nacionalnosti “treba ubiti” ili da “nisu svačija usta zaslužila da jedu hleb” je rasistička i duboko uznemiravajuća. Zabrinjavajuće je da još uvek postoji ovakav način razmišljanja kod pojedinih građana, a o kakvoj se povredi prava radi odlučićemo u konkretnom postupku po pritužbi, objasnila je Brankica.

Srbiju je večeras dočekalo nešto čega smo se svi PRIBOJAVALI: Meteorolozi tek najavljuju teške dane



Izvor: Objektiv.rs, Espreso

Komentari (1)

  1. A sta cemo sa romima koji prose na semaforima i koji vas kad im ne date pare psuju i vredjaju?Zar to nije diskriminacija sa njihove strane?Ja imam slobodu da li cu da im dam milostinju ili ne.Zasto me vredjaju ako im ne dam novac.Romi najbolje zive u Srbiji.To odgovorno tvrdim jer sam vodeo kako zive u mnogim evropskim zemljama.Ovo je farsa da se Srpski gradjani predatave kao diskriminatori prema romskoj populaciji.

    Odgovori

Ostavite komentar