Srbija voli Gotjea: Izložba je produžena na zahtev publike

Izložba venčanica "Ljubav je ljubav" će trajati do 1. marta

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Objektiv.rs/Sara Apostolović

Usled velike zainteresovanosti posetilaca, izložba “Ljubav je ljubav: radost venčanja za sve Žan Pol Gotje”, produžena je do 1. marta u Muzeju savremene umetnosti.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

A za sve zaljubljene i one koji će se tek zaljubiti, ove nedelje baš na Dan Zaljubljenih 14. februara od 18 časova, istoričar mode Stefan Šarić je pripremio specijalno vođenje sa temom “Ljubav za sve: Svet različitosti Žan-Pol Gotjea”.

Od Madone do Dejvida Bouvija: Žan Pol Gotje i (de)konstrukcija muze u Muzeju savremene umetnosti

“Od samog početka karijere, Žan-Pol Gotje je narušavao norme – rodne, društvene, telesne, seksualne, religijske, pozivajući na pobunu protiv istih. Slaveći različitost svake vrste, Gotje se udaljio od standardizovanog rodno-kodiranog i neretko heternormativnog pristupa francuskoj visokoj modi priklanjajući se različitim istorijskim i savremenim kontra-kulturnim tendencijama baziranim na kvir identitetima”, ukratko o temi kaže istoričar mode Stefan Šarić.

“Ljubav je ljubav: radost venčanja za sve Žan Pol Gotje” je evropska premijera ove izložbe, koja beogradskoj publici donosi 38 venčanica visoke mode kreiranih u periodu od 1990. do 2000. godine, od kojih čak osam ranije nisu bile deo postavke.

Od Almodovara do “Petog elementa”: Gotje kao filmski kostimograf u Muzeju savremene umetnosti



Izvor: Tanjug

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar