“Bili smo deca”: Pronađen je snimak prvog nastupa legendarnog benda “Kvin”

Ovaj snimak svi fanovi žele da čuju

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Unsplash/Brett Jordan

Pronađen je snimak prvog nastupa grupe “Kvin”, sada bend treba da odluči da li će da ga objavi. Gitarista Brajan Mej otkrio je da je on pronašao snimak prvog nastupa britanskog benda “Kvin”, čiji je bio član.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

“Uvek tražimo stvari koje su istorijski važne. I ova kaseta koja se pojavila vrlo nedavno i zbog koje sam vrlo uzbuđen, jedna je od prvih svirki koju smo odsvirali u predavnici na Imperijal koledžu. Nisam ni znao da imam tu kasetu”, rekao je Mej.

Oni su šampioni: “Kvin” se nakon 25 godina našao na prvom mestu top liste

Nije dao više detalja o nastupu, ali rekao je da, iako je njihov prvi koncert pod imenom “Kvin” bio 27. juna 1970. u Kornvolu, njihov “prvi pravi nastup” bio je tri nedelje kasnije, 18. jula, u dvorani Union u Imperijal koledžu, gde je Mej studirao astrofiziku.

Majk Gros je u to vreme bio basista benda, iako je ubrzo nakon tog nastupa dao otkaz zato što su čanovi benda više vremena provodili radeći na materijalu nego svirajući. Tek kasnije im se pridružio, sada već legendarni basista, Džon Dikon. Gitarista je dodao da je očigledno njihovo neiskustvo, zbog čega on i njegove kolege iz benda nisu sigurni da li treba snimak da puste u javnost.

Najčuvenija disko pesma “Kvina” slavi 40. rođendan: Objavljena je samo zbog upornosti Majkla Džeksona

“Sluh Fredija Merkjurija je i tada bio fascinantan. Imao je svu volju i harizmu i strast, ali još nije imao priliku da iskoristi taj glas. Zbog toga malo oklevam, jer nisam siguran da bi Fredi bio srećan da čuje sebe u toj fazi. Ali čudno, da je živ i sedi ovde u ovom trenutku, verovatno bi reagovao isto kao i ja – u stilu ‘nema veze, bili smo deca'”, kaže Mej.



Izvor: Headliner

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar