Muškarci nikada ne glume i veličina je najvažnija: 5 najvećih zabluda o muškom VRHUNCU

Najrasprostranjeniji mitovi o muškom orgazmu

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Trevor Adeline / Caia Image / Profimedia

Za seks je vezano mnogo predrasuda i mitova, a popriličan broj se odnosi na muški orgazam.

Mnogi veruju da, na primer, muškarci ne mogu da dožive višestruki vrhunac, kao i da ih je priroda onemogućila da glume u krevetu.

Međutim, urolog Jamin Brahmbat tvrdi da su ovo samo neke od uobičajenih zabluda o muškom orgazmu.

Zadovoljstvo zavisi od veličine penisa

“Iako su savim zadovoljni dužinom i širinom svog penisa, mnogi muškarci počnu da sumnjaju u sebe kada dođu u dodir sa porno filmovima. Međutim, ja ih uvek podsetim da je prosečna dužina penisa u opuštenom stanju 9 centimetara, a u erekciji 13 centimetara. Normalan i zdrav muškarac, bez obzira da li mu je polni organ manji ili veći od ovih mera, zbog toga ne bi trebalo da ima bilo kakvih problema u krevetu”, objašnjava Brahmbat.

Foto: Dmitri Maruta / Alamy / Alamy / Profimedia

Plavi testisi mogu da budu smrtonosni

Iako stanje poznato kao epididimalna hipertenzija ili “plavi testisi” nije prijatno, nije opasno po život niti ostavlja ozbiljnije posledice.

Epididimalna hipertenzija nastaje zbog viška krvi u testisima (koji zbog toga poplave) prouzrokovane erekcijom koja nije praćena ejakulacijom. Prosto rečeno, kada se muškarac uzbudi krv stiže u testise i penis i dovodi do erekcije. Kada on ejakulira, krv se vraća na normalan nivo. Međutim, ako izostane ejakulacija, pojavljuju se “plavi testisi”.

Foto: sakkmesterke / Alamy / Alamy / Profimedia

Muškarci nikada ne glume orgazam

“Muškarci mogu da “fejkuju” znake i zvukove orgazma. Logično, ne mogu da odglume ejakulaciju. Ali, uvek za to mogu da okrive lekove ili neki medicinski problem”, tvrdi Brahmbat.

Ne mogu da dožive višestruki vrhunac

“Većina muškaraca ejakulira tokom orgazma, i to značajno umanjuje njihove šanse da ponovo dožive vrhunac tokom jednog seksualnog odnosa. Prosto, potrebno je vreme da penis ponovo dođe u stanje erekcije. Međutim, pojedini muškarci mogu da dožive vrhunac bez ejakulacije, i oni mogu da imaju višestruki vrhunac, budući da im nije potrebna pauza da bi dostigli erekciju”, kaže doktor Džastin Lehmiler.

Foto: sakkmesterke / Alamy / Alamy / Profimedia

Prerana ejakulacija je neizlečiva

Istraživanja pokazuju da je svaki treći muškarac bar jednom u životu imao problema sa preranom ejakulacijom. Međutim, ovo nije neizlečiv problem, i kako napominje urolog Set Koen, uz upotrebu sprejeva za penis, specijalnih kondoma ili lekova, možete se izboriti sa preranom ejakulacijom.

 



Izvor: Objektiv.rs, insider.com

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar