Džeparoši, manijaci, narkomani… dobro otvorite oči! Ovo su 5 NAJOPASNIJIH mesta u Beogradu

Iako grad danas važi za jedan od najsigurnijih u Evropi, postoje neki punktovi kojima se nerado prolazi

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: E-stock/Dušan Milenković

Beograd je za nekoliko godina od jedne od najnesigurnijih prestonica Evrope postao sušta suprotnost starijim pričama, s početka ovog veka.

Zahvaljujući dobroj organizaciji grada i velikom prisustvu policije, naročito u vreme epidemije koronavirusa grč i zebnja nestali su s lica Beograđana i svih ostalih koji se nađu u prestonici Srbije, naročito u večernjim satima.

Ipak, oprez je uvek poželjan, a to se najviše odnosi na 5 punktova grada koje su i dalje na mapi raznoraznih narkomana, džeparoša, sitnih kriminalaca, manijaka i u poslednje vreme – određenih grupa migranata.

Ovo su 5 najopasnijih mesta u Beogradu gde se ređe zalazi u večernjim satima:

Podzemni prolaz kod “Ušća”

Koliko god da je ulepšan prostor oko njega, ovaj ozloglašeni prolaz koji vodi s jedne strane ka “Šest kaplara”, a s druge prema tržnom centru “Ušće” uveče je i dalje sablasan, veoma neprijatan za korišćenje.

U njemu uveče ponekad možete videti u najboljem slučaju nekog beskućnika, a češće sitne džeparoše koji naslonjeni na zidove prolaza posmatraju prolaznike i “merkaju mete”.

Na Zelenom vencu često se dešavaju incidenti, Foto/E-stock/Miloš Žunjić

Pijaca “Zeleni venac”

Svojevremeno je uveče bila stecište raznoraznih sumnjivih lica, a neretko su se tu događale tuče. Pre nekoliko godina situacija na “Zelenjaku” malo se primirila, ali je pojavom migranata na tom punktu ponovo postala žarište sukoba, krađa i veoma neprijatnih scena.

Nažalost ovaj punkt centra grada nemoguće je izbeći jer je to polazna tačka nekoliko važnih autobuskih linija ka delovima Beograda preko mosta.

Stara okretnica na Karaburmi

Poslednjih godina rapidno je smanjen broj sumnjivih lica koja ordiniraju ovim krajem, ali stanari okolnih zgrada i dalje će vam pričati da tu ima najviše narkomana u čitavom Beogradu.

Roditelji izbegavaju da posle 20 časova izlaze s decom napolje, a i starijima nije prijatno kada se vraćaju kući da prolaze ovom zonom, inače sve mirnije Karaburme.

U zabačenijim delovima Bajfordove šume, uveče je šetnja veoma neprijatna, Foto: Youtube printscreen/Studio B

Bajfordova šuma na Voždovcu

Svako ko je živeo u nekom ranijem periodu na Voždovcu zna da se uveče Banjičkom šumom na potezu od pijace, odnosno bazena do Autokomande ne treba šetati.

Preko dana je šuma jedna od omiljenih pešačkih trasa Voždovčana, ali je uveče situacija drastično drugačija. Pre 30-40 godina ovom šumom redovno su harali manijaci prepadajući i maltretirajući decu, a i sada se sporadično čuju raznorazne priče da ih i dalje ima, samo u osetno manjem broju.

Okretnica tramvaja u Ustaničkoj

Kao i za prolaz kod Ušća i ovde važi pravilo da na tom mestu u svim periodima dana i večeri možete videti ponekog džeparoša.

Puno je lokala, velika je gužva, pa je veliki broj sugrađana koji menjaju linije prevoza. Džeparoše je golim okom teško uočiti, ali tu biraju da uđu u neki tramvaj ili autobus i traže “mete”.

I.Đ.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar