“Muzika kao hrana za dušu”: Za dva sata rasprodate karte za festival Beogradske filharmonije

Šef dirigent Gabrijel Felc kaže da muzičari jedva čekaju da izađu pred publiku

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Unsplash/Lorenzo Spoleti

Za samo dva sata prodate su sve karte za 10 koncerata u okviru programa Prvog festival Beogradske filharmonije, koji počinje sutra i traje do 13. februara.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Šef dirigent Gabrijel Felc kaže da živi koncerti klasične muzike hrane srce i dušu svakog čoveka, piše Tanjug. Felc priprema sa orkestrom dva programa, koja će biti izvedena u šest termina u Salu Beogradske filharmonije.

Poslastica za sve ljubitelje muzike: Najavljen je prvi festival Beogradske filharmonije

Počeće sa programom “Veče Mendelsona” (4. – 6. februara), a dela Stravinskog, Malera i Šuberta zatvaraju festival (11. – 13. februara). Od kamernih sastava publika će moći da čuje neobični duet harfe i oboe u delima francuskih impresionista, zatim kombinaciju duvača i gudača u kompozicijama Betovena i Šostakoviča, klavirski trio sa violinom i violončelom Bramsa i Mendelsona i gudački kvartet uz muziku Betovena i Mocarta.

Cenjeni nemački dirigent kaže da je Festival Beogradske filharmonije bio ideja direktora Ivana Tasovca i da se zajedno sa orkestrom raduje nastupima pred publikom.

Nova pesma Zdenke Kovačiček: Posvećena je svim odvažnim i neustrašivim ženama (VIDEO)

“Pandemija virusa covid 19 pozicionirala je sve protagoniste umetničke muzičke scene u vrlo tešku situaciju u celom svetu. Svi se borimo sa takvim okolnostima skoro čitavu godinu. Zato, čestitam Beogradskoj filharmoniji na organizaciji ovakvog festivala” kazao je Felc.

Prema njegovim rečima organizacija sprovođenja epidemioloških mera u Beogradskoj filharmoniji je dovedena do perfekcije.

“Garantujemo bezbednost publici i muzičarima. Poštuju se propisani protokoli prevencije odzaraze i ostaje nam samo da se svi zajedno prepustimo muzici” kazao je Felc i dodao:

Andrej Stojanović ima 8 godina, studira, komponuje i ljuti se kada ga porede sa Mocartom (FOTO+VIDEO)

“Festival Beogradske filharmonije je u sadašnjim okolnostima poklon za sve nas. Oko nas se odvija život preko mreže. Sve je onlajn. sa druge strane svako od nas ima srce i dušu. Upravo koncert klasične muzike uživo je odličan način da nahranimo srce i dušu”, zaključio je Felc.



Izvor: Tanjug

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar