Vučić se obratio građanima Srbije iz Pariza: Pre kraja marta više od milion doza vakcina

Aleksandar Vučić večeras se uključio uživo iz Pariza

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Rtv Pink/Printscreen

Uoči važnog sastanka sutra u Parizu predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se građanima Srbije:

“Ovo je 11. susret sa Makronom, naša saradnja ima samo uzlaznu putanju. Imaćemo nekoliko važnih tema. Sutra ćemo pričati od Kosova i Metohije, evropskog puta Srbije do izgradnje metroa u Beogradu… Biću vrlo iskren i otvoreno ću govoriti o toj temi sa Makronom. Što se tiče EU, razgovaraćemo o novoj metodologiji, a to je otvaranje kroz klastere. Takođe, da što se tiče ekonomije, ta saradnja bude veća i brža”, naveo je Vučić obraćajući se iz Pariza.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

“Izvinjavam se ljudima što sam bio onako odeven, nisam mislio da će to ići na televiziji, ali svi su to pustili. Bio sam mnogo radostan. Koliko zemalja ima ugovore, pa nemaju nijednu jedinu dozu. Mi već nekoliko meseci vakcinišemo ljude. Te vakcine donose rast i dobru ekonomiju i slobodan život ljudi”, naglasio je Vučić, i rekao da se nada da će pre kraja marta stići i više od milion doza.

On je rekao da je radostan zbog novih pošiljki vakcina, i da smo prvi u Evropi po nivou vakcinacije, ali da ćemo morati da radimo mnogo ove godine.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Александар Вучић (@avucic)

Govoreći o vakcinaciji, Vučić je rekao da je 125.000 ljudi vakcinisano u Beogradu, u Nišu 24.000, u Kragujevcu 15.000. On je kazao da je svaka vakcina protiv koronavirusa u svetu trenutno važnija od raketa i naoružanja.

“Danas sam imao duge razgovore sa premijerkom, i u četvrtak ću da podnesem izveštaj Vladi o razgovorima u Parizu. Takođe ću i da skrenem pažnju na neodgovornost pojedinih ministara i direktora javnih preduzeća koji nisu ostvarili ono što je naznačeno. Svi samo pričaju o nekakvim izborima, pustite izbore. ”

Vučić je rekao da Francuska želi do 2022. godine pomake po pitanju Kosova i Metohije.

“Izgradnja metroa više nije izborna priča, i time će prestonica dobiti dodatne prednosti i izjednačiće se sa mnogim evropskim centrima. Mi ćemo pokušati da završimo sve do 2027. ili 2028. godine”, rekao je Vučić, i istakao da je finansiranje izgradnje rešeno, i da neće biti problema sa dugom.

Povodom provokacija političara lažne države, ali i incidenata u Crnoj Gori, Vučić je rekao da moramo da pazimo zato što smo najveća zemlja u regionu.

“O proterivanju srpskih državljana iz Crne Gore, koji imaju ugovore sa poslodavcima, mene je sramota i da pričam. Ali mi moramo biti odgovorni, i ne smemo da ugrozimo poziciju Srba dole. A što se tiče Albanaca dole je histerija oko izbora, i moram da kažem da su Srbi juče primereno reagovali na dolazak Kurtija i Osmanijeve”, kazao je predsednik.

Vučić ističe da moramo čuvati mir i stabilnost, zato što to upravo nama najviše i odgovara zbog rasta i stabilnosti.

“Dramatične su promene u rastu pojedinih ekonomija. Naša je prilika da zahvaljujući našoj marljivosti napravimo neuporedivo bolje rezultate u odnosu na pređašnje.

On je istakao, povodom negativne kampanje o Jovanjici i prisluškivanju, da će prepustiti nadležnim organima da rade svoj posao.

“Što se tiče spomenika Stefanu Nemanji, moj je greh što sam učestvovao u drastičnom snaženju naše države, i što je Srbija regionalna sila. Ali ne samo to, Srbija obnavlja i svoju duhovnost, i ulaže u sve što znači obnovu srpske državnosti. Ono što mi neće oprostiti mnogi je činjenica da Beograd nije više samo jugoslovenski, nego je glavni srpski grad, i to će biti u budućnosti. I toga neću da se stidim”, naglasio je Vučić.

Predsednik je još jednom podsetio da ćemo morati podnesemo mnoge žrtve da bi održali tu poziciju.

“Mene izbori ne interesuju, već me interesuje napredak Srbije. Moja poruka građanima je da ćemo morati da radimo mnogo više, i to će se videti u narednom periodu.”

Podsetimo, Vučić je otputovao u Pariz, gde će zvanično od ponedeljka, 1. februara, biti u radnoj poseti Francuskoj.

Primili ste vakcinu, a imate koronu: Dr Tiodorović odgovorio na pitanja o imunizaciji koja muče naciju



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar