Veliki gest: Srbija ponudila Severnoj Makedoniji 90.000 doza KINESKIH vakcina

Presednik Demokratske partije Srba u Severnoj Makedoniji izjavio da je Srbija Severnoj Makedoniji ponudila još 90.000 doza kineskih vakcina

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Tanjug/Tara Radovanović

Predsednik Demokratske partije Srba u Severnoj Makedoniji Ivan Stoiljković izjavio je da je Srbija ponudila Severnoj Makedoniji još 90.000 doza kineskih vakcina, kao i, kako je kazao, solidnu količinu ruske vakcine Sputnjik V.

Stoiljković je u gostovanju na TV Sitel rekao da se na njegovu inicijativu predsednik Srbije Aleksandar Vučić saglasio da ponudi određenu količinu vakcine za Severnu Makedoniju, te da je o tome obavestio makedonskog premijera Zorana Zaeva koji je tražio garancije za isporuku.

– Vlada treba da reši da li će prihvatiti ove vakcine, a Srbija treba da zatraži dozvolu od proizvođača za ustupanje određene količine drugoj zemlji. Ja sam uveren da će dobiti tu dozvolu – rekao je Stoiljković.

On je dodao da se Srbija rano prijavila za sve vakcine, te da je upravo zbog toga jedna od prvih zemalja koja je dobila, kao i da je cena koju je Srbija dobila za kinesku vakcinu nižu od one na međunarodnom tržištu.

– U ovom trenutku brzo dobijanje vakcina možemo samo iz Srbije, zato treba da se izvrši pritisak na vlastima da zahtevaju od Srbije da im odstupi određenu količinu – rekao je Stoiljković.

On je najavio i da će se sledeće nedelje vakcinisati ruskom vakcinom.



Izvor: Tanjug

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar