Dnevno dobijala i po 50 pretnji smrću: Zbog JEDNOG RAZLOGA Mira Furlan se nikada nije vratila u Hrvatsku

Mira je isticala da za njen status koji je imala u bivšoj Jugoslaviji u Americi niko nije mario

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/youtube

Mira Furlan nas je danas napustila u 66. godini posle duže bolesti, a imala je zanimljiv život, prepun turbulencija.

Ona je pre nekoliko godina ispričala kako se osećala u SAD.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

“Amerika je, kao što znamo, vrlo zatvorena zemlja, koju ne zanima ništa osim nje same. Mislim da većina Amerikanaca ni ne zna gde je tačno bila Jugoslavija. Kao što ne znaju ni gde su nove zemlje nastale na tom prostoru. Sve je to za većinu stanovništva nepoznanica. Ne znam statistiku, ali ogroman broj njih nema ni pasoš, jer im nikad nije palo na pamet da izlaze iz svoje ogromne zemlje. Tako da je za njih priča o nekom, navodno, visokom statusu u nekoj opskurnoj zemlji za koju nisu čuli ni dok je postojala, a kamoli kad je prestala da postoji, potpuno jedna neuverljiva i mutna priča“, rekla je pre nekoliko godina za hrvatske medije.

Mira dodaje da je emigracija teška disciplina, jer čovek mora da promeni sopstveni stav i pristane na tuđu sliku o sebi. Ispričala je i zašto se nikada neće vratiti u Hrvatsku.

“Tokom svojih nedavnih boravaka u Hrvatskoj shvatila sam da je čitav prostor toliko zagađen senzacionalizmom, vulgarnošću i primitivnim nacionalističkim diskursom, koji se nije promenio od devedesetih kad sam otišla, da sam zaključila kako tu, zapravo, više nemam šta da tražim. To je tužna pomisao. Ali, nažalost, istinita. A istinu treba prihvatiti, nemamo drugog izbora“, zaključila je.

Često je posećivala psihijatra, zbog čega je bila izložena osudama javnosti. Nakon što je dobila otkaz u Hrvatskom narodnom pozorištu oduzet joj je i stan koji je nasledila od bake, a dnevno je dobijala oko 50 pretnji smrću.

Ovi glumci su BRANILI Aleksića! Kojo nosio PIŠTOLJ u pozorište: “Mika je takav, zašto vam smeta čovek?”



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (2)

  1. Pa zar nema u Srbiji takvih? Svugdje ims propalica i korumpiranih državnih službenika. Svugdje ima nepravde.

    Odgovori
  2. Значи, претили су јој свакодневно и одузели су јој стан јер се забављала са Србином? А Европа је ове болеснике лако примила у своје редове, а код нас редовно гостују многи из Хрватске и БиХ, чак и они који су најстрашније говорили против Срба. Католичка правда.

    Odgovori

Ostavite komentar