PARANOJA

Milo u paranoji udara na Srbiju: Izmislili Joanikijevu VOJSKU, plaše se da vladika sprema RAT

Voditeljka Tamara Nikčević lažno optužila vladiku i predsednika Aleksandra Vučića

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Savo Prelević / AFP / Profimedia

U Skupštini Crne Gore odbranjene su svetinje usvajanjem Zakona o slobodi veroispovesti, što je izazvalo nervozu u redovima Mila Đukanovića, kao i njegovih poslušnika. Na Radio-televiziji Crne Gore, tokom emisije „Teleskopija”, voditeljka Tamara Nikčević, poznata po udvorištvu prema Đukanoviću, iznela je lažne optužbe da predsednik Aleksandar Vučić u Crnu Goru šalje kriminalce i paravojne formacije, kao i da vladika Joanikije pravi novi Sedmi bataljon.

– Komandant novoformiranog Sedmog bataljona (vladika Joanikije – prim. aut.) poziva lidere sadašnje vlasti u manastir Đurđevi stupovi, gde im daje određene zadatke – tvrdi Nikčevićeva, koja lažnim informacijama uznemirava javnost.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Izazivanje panike

Član Pokreta za promene Aleksandar Lekić smatra da ovakvi navodi mogu da naruše javni red i mir, i izazovu paniku kod određenog dela građana.

– Očigledno je da ovakvi navodi, koji zabrinjavaju javnost, ne predstavljaju činjenične izjave s relevantnim izvorima, već političke spinove kojima se manipuliše javnošću i unosi nemir – smatra Lekić.

Iz Demokratskog fronta poručuju da su tvrdnje Tamare Nikčević još jedan očajnički pokušaj RTCG kao režimskog medija da poremeti svest naroda u Crnoj Gori. Kako ističu, radi se o očajničkim izjavama i brutalnim neistinama po kojima su prepoznatljive medijske sluge bivšeg režima i „analitičari”, inače godinama nakačeni na „crevo” i finansijsku injekciju DPS.

– Jasno je da bivši režim esktremizmom i mržnjom, prvenstveno prema Srbiji, srpskom narodu i Srpskoj pravoslavnoj crkvi, pokušava da podigne temperaturu u Crnoj Gori, da nekako mobiliše svoje pristalice, ali to je nemoguće, jer članstvo DPS masovno napušta tu partiju i ne želi da učestvuje u ovakvim aktivnostima Đukanovićeve političko-kriminalne organizacije – navode u DF, te dodaju da se katastrofalna situacija i nervoza iz DPS preselila i u njihove medije, pa nije čudno što slušamo gluposti, kao i pretnje, koje samo izazivaju podsmeh.

Njima nema spasa

Politički analitičar Dragomir Anđelković u izjavi za Objektiv kaže da se ovde radi o zameni teza.

– Đukanovićev režim, dok je bio na vlasti, sprovodio je najgrublju diskriminaciju Srba i SPC u Crnoj Gori, nalik onome što su radili za vreme aparthejda sa crncima. Sada, kad su pali s vlasti, polako počinju da se razobličavaju njihovi mehanizmi. Oni su svesni da će čitav svet uskoro videti da se radilo o totalitarnom režimu, koji proganja ljude na političkoj i nacionalnoj osnovi, i sad pokušavaju da zamagle stvari. Plasiraju laži kako bi kupili vreme, ali mislim da za njih više nema spasa –podvlači Anđelković.

Odbranjene svetinje

Skupština Crne Gore ponovo je, glasom 41 poslanika vlasti, izglasala Zakon o slobodi veroispovesti, koji je predsednik Milo Đukanović ranije odbio da potpiše. U sali su bili poslanici vlasti, predsednik vlade Zdravko Krivokapić i svi ministri, dok sednici nisu prisustvovali poslanici opozicije. Za to vreme, ispred zgrade Skupštine okupilo se nekoliko desetina pristalica patriotskih organizacija sa zastavama Crne Gore i NATO. Okupljeni su nosili natpise „Stop fašizmu”, „No pasaran”, „Ne crtajte mete”, „Stop pretnjama”, „Ne kršite Ustav”. Okupljeni su se razišli nakon početka sednice.

Pere se od odgovornosti već 11 dana

Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić izjavio je, jedanaest dana kasnije, da nije čestitao Dan Republike Srpske predsednici Željki Cvijanović. – Uoči Božića sam želeo da je nazovem, ali je sticajem okolnosti prvi slobodan momenat bio 9. januar – rekao je Krivokapić novinarima u parlamentu u Podgorici, podsetivši da je Cvijanovićeva bila među prvima koja mu je čestitala poziciju predsednika Vlade Crne Gore.

Piše: Marija R. Ilić

Ove i mnoge druge teme čitajte u štampanom izdanju lista Objektiv. 

Foto: Objektiv.rs


Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar