BOLESNO

Ogavna karikatura u NIN-u: Najstrašnije IZVREĐALI ŽRTVE silovanja i predsednika Vučića (FOTO)

Neki mediji ne prezaju ni od čega da bi na krajnje bolestan način omalovažili politiku predsednika Srbije

Foto: printscreen/NIN/youtube

U jeku priče oko slučaja Miroslava Mike Aleksića, učitelja glume koga je glumica Milena Radulović prijavila policiji za silovanje u više navrata kada je imala 17 godina, u nedeljniku NIN osvanula je karikatura Dušana Petričića u kojoj se kroz vređanje predsednika Srbije, Aleksandra Vučića vređaju i žrtve silovanja.

Naime, na karikaturi je prikazan predsednik Aleksandar Vučić, dok se pored njega nalazi mapa Srbije, a u tekstu piše: “Uh, kad ja progovorim o devet godina silovanja”.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs
Foto: printscreen/NIN

U ovoj karikaturi je neminovno da je Dušan Petričić aludirao na to da je predsednik nasilnik, a Srbija žrtva koja treba da progovori, međutim ovaj list je, pokušavajući da osudi Aleksandra Vučića, uradio nešto što je neoprostivo – izvređao je sve žrtve silovanja.

Ovim je potvrđeno da neki mediji ne prezaju ni od čega da bi na krajnje bolestan način omalovažili politiku predsednika Srbije.

Oglasio se hirurg koji je SILOVANU Milenu ODVRATNO izvređao: Ovako opravdava reči koje su zgrozile Srbiju

ŠKOLA STRAVE i dalje radi! Stanari tvrde da su Mikini đaci imali čas, iako je on u pritvoru

Izvor: Objektiv.rs

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju

Komentari (9)

Ostavi komentar

  • Šta je tu ogavno? U vodju se ne dira, a? Ovo je satirična karikatura i dobra je. Niko ne vredja žrtve… Kakvo radikalno razmišljanje. Kao Avganistanci razmisljamo… Strašno. Kakva kolektivna “Zadruga” svest, čast izuzecima. Probudite se, ljudi!

   Odgovori
 1. Auuuuuuu brate, kako je ovo ogavno i nepotrebno. NIN treba da se stidi, postao je najgori otpad od lista. Sram vas bilo.

  Odgovori
 2. A i autor leči neke svoje komplekse zbog neproživljene mladosti.
  Ali honorar rešava sve probleme,gazda odrešio kesu!

  Odgovori
  • Covek, autor ovakve karikature naj vise govori o svojoj podsvesti. Samo na izvrnut nacin, jer mnogi misle da ce ismejavajuci druge biti nesto bolji a desava s suprotno. Svaki autor neke karikature iskazuje time svoju licnu podsvest i frustraciju, svoje JA. Mozda ljudi imaju bujnu mastu ali je njihovo delo cesto tihi odraz njihovih karaktera.

   Odgovori
 3. Karikatura je precizna i govori istinu o tome kako većina nas živi u ovoj prokletoj zemlji prethodnih 9 godina, i ima dodirnih tačaka sa aferom koja je u toku, ali kao i uvek pripadnici političke sekte SNS vide šta im odgovara iako je analogija jasna: “svi smo mi žrtve i svi mi ćutimo 9 godina!” Jasno je prikazano ko je taj koji sve nas, građane, siluje, i ako bismo mogli potražiti dublju vezu sa aktuelnim procesom, to bi moglo biti u sferi funkcionisanja našeg sistema u kome se – bilo to u doba komunista, socijalista, demokrata, ili naprednjaka – sadizam javlja kao obeležje mentaliteta i kulture življenja. Iz tog je sadizma proizišao i Mika, a i mnogi drugi koji su ranije hapšeni zbog sličnih dela, kao i oni koji još nisu , i oni koji nikada neće odgovarati…
  Tačno je da ni pre tih 9 godina nije bilo sjajno, ali smo se bar kretali ka civilizovanijem društvu, a Vučić je ukinuo sve institucije sistema i sva građanska prava, i prekršio toliko zakona, pa i sam Ustav, te je zaslužio da odavno bude svrgnut i osuđen za ta nedela.

  Odgovori

Ostavite komentar