ISPOVEST ZA OBJEKTIV

Nebojšu su zbog korone UDARALI ČEKIĆEM: Više nije isti čovek, jednog “ANĐELA” će pamtiti zauvek

Beograđanin navodi da je prošao kroz golgotu, a posebno je zahvalan lekarima u Areni

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Privatna arhiva

Nebojša Glišić Gliša (53), koji je pre nekoliko dana pobedio koronavirus, danima je trpeo nesnosne bolove u nogama, pa je od žene i ćerke tražio da ga udaraju čekićem u kolena ne bi li mu pomogli!

Sve o četvrtoj VAKCINI koja stiže u Srbiju: Zašto su koristili ŠIMPANZE i koliko dugo nas štiti

U razgovoru za list Objektiv, ovaj Beograđanin navodi da je prošao kroz golgotu nakon što je saznao da je pozitivan na kovid-19. Kako kaže, taj 9. decembar, kad je poslat u kovid bolnicu, pamtiće do kraja života, kao i uplakano lice svoje ćerke, koja ga je ispratila do Arene, u kojoj je proveo 16 dana.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Bolove koje sam imao ne bih nikome poželeo. Pored temperature, koja je varirala tri dana, osećao sam malaksalost celog tela. Posebno mi je noga zablokirala, pa sam u jednom trenutku tražio ženi i ćerki da me udaraju čekićem po kolenima ne bi li mi se noge povratile. Ništa nije pomagalo, pa sam završio u Areni – navodi Glišić.

Poruke zahvalnosti lekarima Foto: Privatna arhiva

Zdravlje mi je na usta ušlo

U Arenu je stigao sa dve kese garderobe i s dijagnozom obostrane upale pluća. Smestio se u jedan od boksova ove improvizovane bolnice, a odmah završio i na kiseoniku.

BITNO za sve buduće trudnice: Šta će se dogoditi ako žena primi vakcinu, pa sazna da je trudna?

– Ko zna šta bi bilo sa mnom da se na vreme nisam javio u bolnicu. Dobio sam novu terapiju i osećao požrtvovanost lekara koji su bdeli nada mnom i ostalim bolesnicima. U jednom trenutku sam dobio dijareju, koja me je mučila sedam dana – navodi naš sagovornik.

Preležao koronu, a primiće vakcinu

Ono što je Glišiću davalo snagu, kako ističe, bila je i hrana, koja, prema njegovim rečima, podseća na hotelsku.

– Za ručak je uvek bilo mesa, čak smo jeli i teletinu. Zdravlje na usta ulazi, a mi smo to osetili u pravom smislu te reči. Nakon sedam dana ustao sam na noge, iako sam se u nekim trenucima pitao da li ću uopše opet videte svoje najmilije – kaže Nebojša.

Posle desetak dana upala u njegovim plućima se ugasila, ali lekari su nastavili da motre na njega. Tada je odahnuo, iako je bio svestan da je izgubio devet kilograma.

Foto: Privatna arhiva

– Ko preživi pakao korone, shvati kakve su gluposti na društvenim mrežama u vezi sa ovom zarazom. Korona je i te kako smrtonosna, video sam taj pakao svojim očima. Nakon što sam je preležao, više nisam isti, a jedino mi je drago što nisam zarazio ženu i ćerku. Više se nikad neću nervirati zbog gluposti, nastavljam da živim punim plućima – kaže naš sagovornik.

Glišić, koji je redovno šetao pored Ade Ciganlije pre nego što se inficirao, kaže da to više ne može da praktikuje.

– Zamorim se posle nekoliko koraka. Teško dišem i dalje, a koncentracija mi je vrlo slaba. Oni koji pričaju da ovaj virs ne postoji su budale i samo se nadam da će ih ova zaraza zaobići kako ne bi sami sebe prokleli. Toliko sam se prestravio od ovog virusa da ću se ipak i vakcinisati. Odlučio sam već da primim kinesku vakcinu – kaže Glišić.

Lekare heroje će pamtiti čitav život

Nebojša navodi da je nakon izlaska iz Arene ostao u kontaktu s lekarima i medicinskim sestrama koji su brinuli o njemu.

– Stalno ih bodrim, jer su najbolji. Posebno moja draga doktroka Jelena Đorđević, ona je anđeo koji šeta zemljom. Bog neka ih čuva sve, Srbija nije ni svesna kakve heroje ima među zdravstvenim radnicima. Zato svi treba da se čuvamo, da bi i oni uskoro otišli na odmor – kaže naš sagovornik.

Piše: Sanja Radovanović

Ovu i mnoge druge teme čitajte u štampanom izdanju lista Objektiv.

Foto: Objektiv.rs


Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar