Opet HAOS u Americi, neredi u najavi: Tramp ZABRANIO ulazak u SAD, Bajden se protivi

Tramp je odlučio da ukine ograničenja za putovanja iz Evrope i Brazila u SAD, ali Bajden namera da tu odluku poništi

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Tanjug/AP Photo/Patrick Semansky

Novoizabrani američki predsednik Džo Bajden planira da blokira Trumpovo ukidanje ograničenja putovanja ljudima koji ulaze u SAD iz Evrope ili Brazila, rekla je Bajdenova portparolka. Tramp je u ponedeljak potpisao naredbu o ukidanju ograničenja koja je uveo početkom prošle godine, nakon što je za to dobio podršku članova radne grupe za koronavirus i javnih zdravstvenih službenika.

Melanija napisala OPROŠTAJNO PISMO: Spomenula borbu protiv zavisnosti i obratila se lekarima

Ubrzo nakon što je Trampova naredba objavljena, Bidenova portparolka Jen Psaki tvitovala je da administracija po savetu lekarskog tima ne namerava da ukine ograničenja 26. januara.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Nije vreme za ukidanje ograničenja za međunarodna putovanja u okolnostima pogoršanja pandemije i pojave zaraznijih oblika širom sveta – dodala je.

Rojters je prvi put preneo u novembru da je uprava razmatrala ukidanje ograničenja nametnutih početkom prošle godine kao odgovor na pandemiju covida-19, nakon što je dobila podršku članova radne grupe za koronavirus i službenika javnog zdravstva. Ograničenja se završavaju istog dana kada novi zahtevi za testiranje covida-19 stupaju na snagu za sve međunarodne posetioce. jela kuća nije odmah komentirisala pisanje Rojtersa.

Foto: Youtube printscreen

Ograničenja važe od sredine marta

Ograničenja su onemogućavala putovanja u Sjedinjene države gotovo svim građanima koji nisu iz SAD-a, a koji su u poslednjih 14 dana boravili u Brazilu, Ujedinjenom Kraljevstvu, Irskoj i 26 evropskih zemalja šengenskog područja.

Američka ograničenja većini posetilaca iz Evrope važe od sredine marta, dok je brazilska zabrana ulaska uvedena u maju.

Prošle nedelje rukovodilac Centra za kontrolu i prevenciju bolesti potpisao je naredbu kojom se od gotovo svih vazduhoplovnih putnika traži da imaju negativni test na koronavirus ili dokaz oporavka od covida-19 u SAD-u počevši od 26. januara.

Vazduhoplovne kompnaije nadale su se da će novi zahtevi za testiranje otvoriti put administraciji da ukine ograničenja koja su smanjila putovanja iz nekih evropskih zemalja za 95 posto ili više.

Poslednjih dana oni su vršili pritisak na visoke zvaničnike Bele kuće zbog tog problema.

Stiže ČETVRTA vakcina u Srbiju: Vučić najavio dolazak 800.000 doza



Izvor: Index.hr

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar