“Imate li u kancelariji stolicu za VEZIVANJE?” Optuženi za ubistvo Mileusnića ispitivao policajce

- Da li mi je vaš kolega rekao da moram da se slikam sa nožem. Tada sam ja čučnuo i uzeo nož kao telefon - pitao je Đurović

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Facebook/Printscreen

U Višem sudu u Beogradu danas se nastavlja suđenje Neđeljku Đuroviću (31), koji je optužen da je 27. januara 2019. godine ispred zgrade u Ulici Dimitrija Tucovića u Beogradu  ubio studenta Miloša Mileusnića (24).  

“Bio je pun radosti i života, a SVIREPO je ubijen”: Potresna ispovest oca izbodenog studenta Miloša (25)

U sud su stigli Milošev otac, Goran Mileusnić, i Miloševi prijatelji, kao i majka optuženog Đurovića.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Na današnjem glavnom pretresu su svedočili policajci Marko Kosanović i Nebojša Pavić koji su išli da obezbeđuju lice mesta prilikom pronalaska noža kojim je ubijen Miloš Mileusnić.

Kosanovič je objasnio da se u obilazak mesta ubistva krenulo iz policijske stanice, da su on, Nebojša Pavić, optuženi i tehničari išli na lice mesta. Istakli su obojica da Đurović ni u jednom trenutku nije dotakao nož.

– Mi smo bili angažovani, iako nismo radili na tom predmetu. Kolege su nas zamolile da pružimo pomoć u vidu obezbeđenja. Kada smo prilazili licu mesta, tehničar je od izlaska iz auta sve vreme fotografisao prilaz mestu gde se nalazio nož. Optuženi nijednog momenta nije imao fizički kontakt sa nožem. To pre svega ne može da se dogodi zbog kontaminacije, ali i zbog bezbednosti jer niko ne bi dozvolio da lice koje je osumnjičeno ima kontakt sa takvim predmetom. Ušli smo u Ulicu Dimitirija Tucovića, iz nje smo skrenuli desno, popeli se uz jednu ulicu i tada je optuženi rukom pokazao nadole, na mesto gde je bacio nož. Tehničar je sišao i slikao nož – rekao je Kosanović.

Youtube printscreen

Tada mu je optuženi Đurović postavio nekoliko pitanja:

– Da li je tačno da ste mi davali dim cigarete? Sudija ga je opomenula, a on je rekao da je to bitno zbog DNK i da pita zbog toga.

Zatim je pitao:

– Da li ste sa mnom u kolima proveli 15-20 minuta – na šta je policajac odgovario da se ne seća koliko, ali da jeste bio u autu sa njim.

– Da li je sneg bio 20 centimatara na mestu gde je pronađen nož i utaban – pitao je dalje Đurović.

– Koliko se sećam, najviše sa par metara je Đurović pokazao na nož, a što se tiče snega, bilo ga je, a koliko, ne mogu da garantujem.

– Da li mi je vaš kolega rekao da moram da se slikam sa nožem. Tada sam ja čučnuo i uzeo nož kao telefon – pitao je dalje Đurović.

– Kategorički tvrdim da se to nije dogodilo – odgovorio mu je Kosanović.

Kosanović je takođe rekao da je čuo da je optuženi razgovarao sa operativcima i da je rekao da je cela stvar završena i pokazao na nož.

Na kraju izlaganja Kosanovića, Đurović je dodao da je on morao da ima kontakt sa nožem jer je sneg morao da bude razgrnut da bi ga on video i uzeo, a pre svega video.

Policijski službenik Nebojša Pavić takođe je rekao da Đurović nijednog momenta nije imao kontakt sa nožem.

– On je u kancelariji policijske stanice rekao da će da pokaže gde je nož. Otišli smo na lice mesta, to mesto je iza zgrade ispred koje je izvršeno krivično delo. Pokazao je gde je nož, tehničar je slikao mesto i izuzeo nož sa tog mesta. Optuženi nijednog momenta nije imao kontakt sa nožem. Moram da kažem da pre nego što smo otišli da nađemo nož, Đurović je pokazao i mesto gde je počinjeno krivično delo.

– Da li smo se sreli oko pola 1-1 noću u vašoj kancelariji – pitao je Đurović.

– Da, jesmo, ali ne znam koliko je bilo sati – odgovorio je Pavić.

– Da li u vašoj kancelariji ima stolica za vezivanje i da li ste mi te večeri rekli: “Pevaj, mnogi su ovde pevali i što jeste i što nije.” I da li ste me ponudili cigarom – nastavio je Neđeljko sa propitivanjem.

– U mojoj kancelariji ne postoji nikakva stolica za vezivanje, Đurović je imao samo lisice i nisam mu uputio nikakve pretnje – odgovorio je Pavić.

– Rekao mi je “hajde, uzmi cigaru, pa da idemo polako” – izjavio je Đurović na kraju ročišta.

Novo suđenje zakazano je za 1. februar, kada će biti ispitan novi svedok.

Facebook printscreen

Na prethodnom ročištu, koje je održano 24. decembra 2020. godine, veštak Branko Mandić je procenio da je u noći ubistva Ðurović bio u stanju lake opijenosti, a na osnovu Ðurovićevog iskaza da je popio 5 do 6 pelinkovaca. Mandić smatra da je u pitanju jednostavna alkoholna opijenost, a ne i alkoholisanost.

Izvršen je i uvid u iskaze ranije ispitanih svedoka.

Ðurović je u februaru prošle godine, na početku suđenja, negirao da je 27. januara 2019. godine rano ujutru nasmrt izbo nožem Mileusnića, studenta iz Čačka, koji je od zadobijenih povreda preminuo u Urgentnom centru Kliničkog centra Srbije.

Optužnicom Višeg javnog tužilaštva se tereti za krivično delo teško ubistvo na podmukao način, za koje je zaprećena kazna od 10 do 40 godina zatvora.

Početkom jula prošle godine na suđenju, veštak koji je veštačio DNK tragove na nožu kojim je usmrćen Mileusnić, izneo je mišljenje da je na dršci noža pronađen DNK trag optuženog Ðurovića, dok je na sečivu pronađen trag Mileusnićeve krvi.

Đurivić je uhapšen ubrzo nakon zločina i od tada je u pritvoru.

Prema pisanju medija, Đurović je iz imućne porodice iz Požarevca, ali godinama živi u Beogradu, gde su mu roditelji kupili stan.

Izvor: Telegraf

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar