Bahati Tončev nam svima vređa inteligenciju: Stavlja “dr” ispred imena i ima “genijalno” opravdanje

"Kako ja to da napišem? D.o.?"

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

Narodni poslanik Socijalističke partije Srbije Novica Tončev, Iako nije završio doktorske studije, koristi “dr” ispred imena, piše Informer. Prema njegovim rečima, to znači doktorand.

Iako je svestan činjenice da nije doktor nauka jer još nije odbranio doktorsku disertaciju, narodni poslanik SPS-a iz Surdulice Novica Tončev ispred imena piše “dr” smatrajući da to znači “doktorand”, odnosno student doktorskih studija.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

“Kako ja to da napišem? D.o.?”, – pita Tončev.

U tome što u njegovoj poslaničkoj biografiji na zvaničnom sajtu Narodne skupštine i na izbornoj listi SPS-a na prethodnim parlamentarnim izborima stoji da je po obrazovanju doktor građevine, bivši dugogodišnji predsednik Opštine Surdulica ne vidi ništa sporno jer, kaže, to ne znači da je on doktor nauka.

“Ko je rekao da sam odbranio disertaciju? Šta sam ja kada završim doktorske studije? Ja nigde nisam napisao “doktor nauka”, kaže Tončev za Južne vesti.

Podsećamo, samo doktorand kome je prihvaćena tema disertacije može da koristi dr.

Da muka bude još veća, u biografiji Tončeva, na sajtu Vlade, piše da je ” doktorske studije na GAF završio sa najvišom ocenom”.



Izvor: Informer

Komentari (2)

  1. Pitajte profesore na GAF u Nišu kako je polagao doktorske studije. Upisao ih 2010 a još nije doktorirao.

    Odgovori

Ostavite komentar