Zvezdino čudo od 12 miliona evra: Talenat kakav se rađa jednom u 20 godina, “delije” žale zbog njega!

Oduševio je trenera Ivana Jurića svojim partijama u dresu Verone

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
FOTO: Srdjan Stevanovic/Getty Images)

Za Crvenu zvezdu je svoj prvi meč odigrao samo 15 dana posle 16. rođendana i tako postao najmlađi debitant u istoriji kluba, momak čiji je talentat oduševljavao sve trenere koji su imali prilike da ga vide na delu, Ivan Ilić je verovatno jedan od najvećih talenata koje je izbacila omaldinska škola kluba sa Marakane u poslednjih mnogo godina, ali na žalost svih navijača crveno-belih, gotovo da nije ostavio nikakav trag u seniroskom timu, pošto je odigrao svega 90 minuta u dresu voljenog kluba.

Ipak, toliko je bilo dovoljno da Mančester Siti prepozna neverovatan potencijal i zajedno u paketu sa bratom Lukom potpiše ugovor sa njim. Zvezda je zaradila samo  5.500.000 evra od transfera braće Ilić, što su mnogi prokomentarisali kao bagatelu. Kada se uzme u obzir njihov talenat, jasno je da je Zvezda morala da zaradi mnogo više. Teška finansijska situacija u klubu je uslovila crveno-bele na takav potez. Dve godine nakon što je napustio Marakanu, mlađi Ilić pokazuje sav svoj raskošni talenat na terenima Serije A, gde nastupa za Veronu, u kojoj igra kao pozajmljeni igrač Sitija.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Uskoro bi ovo moglo da se promeni, pošto Verona ima veliku želju da otkupi ugovor Ilića od “Građana”. Trener ivan Jurić je oduševljen srpskim fudbalerom i želi od uprave da otkupi Ilića od Sitija. Kako se pisalo u domaćim medijima, Ilić ima otkupnu klauzulu od 12 miliona evra. Italijanski klub ozbiljno razmatra da uplati pomenutu sumu na račun Sitija, što bi bio drugi najveći transfer u istoriji kluba.

FOTO: EPA-EFE/FILIPPO VENEZIA

Kako prenosi italijanska Arena, klub sa Bentegodija namerava da otkupi Ilića, koji je u dosadašnjem delu prvenstva zabeležio 12 nastupa, a postigao je jedan pogodak.

Svima polako postaje jasno šta je Zvezda imala u svojim rukama, ali zbog finansijske situacije u klubu nije uspela da zaradi mnogo više od onoga što jeste. Ilić je čudo od igrača, to više nema sumnje.

Bomba: Aleksandar Mitrović se vraća na mesto uspeha?



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar